Overdose már túl van a nehezén

Dunaszerdahely |

<p>A patairha-gyulladásban szenvedő veretlen versenyló hétfőn öt hét kihagyás után először volt nyereg alatt, és szerencsére nem mutatta jelét sántaságnak.</p>

A gyulladás már levonult Overdose, a csodaló szervezetéből, de arra még várnunk kell, hogy újra versenyezni lássuk: a rehabilitáció akár három hónapot is igénybe vehet.

„Azt már kijelenthetem, hogy túl vagyunk a nehezén – mondta megkönnyebbülten Mikóczy Zoltán, a csodálatos versenyló dunaszerdahelyi tulajdonosa. – A patairhagyulladást sikerült teljesen száműzni, és semmilyen elváltozást nem hagyott Overdose testében. Most viszont meg kell adnunk az időt a regenerálódásra, hogy az új pataréteg lenőjön, a pata szerkezete megújuljon.” Overdose hétfőn öt hetes kihagyás után először volt nyereg alatt, és szerencsére „sántaságnak semmi jelét nem mutatta”. Ennek ellenére a júliusi July Cupról törölni kell, de ha minden jól megy, ősszel már újra versenyezhet. „A szakértők azt mondják, hogy ha okosan és türelemmel tudjuk felkészíteni, akkor a pályafutásán nem fog megmutatkozni ez a kihagyás, ugyanolyan jó teljesítményekre lehet képes, mint korábban. Ez most játék az idegekkel, mert nem akarunk semmit elsietni vagy elrontani, de azért kacérkodunk a gondolattal, hogy Franciaországba visszük a lovat rehabilitációra, mert ott sokkal jobbak a körülmények. A rehabilitáció legalább egy hónapos lesz, de akár három hónapig is eltarthat, mivel minden lónál más, milyen gyorsan regenerálódik a pata. Terhelni természetesen csak fokozatosan szabad” – magyarázta Mikóczy.

A rajongókat aggodalommal töltötte el, hogy a veretlen versenyló nagyon lefogyott a betegség alatt, Mikóczy Zoltán azonban mindenkit megnyugtatott: „Valóban lefogyott ötven kilót a ló, de ezt rövid idő alatt vissza tudja venni. Egy Angliában élő barátom, aki meglátogatta Overdose-t, azt mondta, a hírek alapján rosszabbat várt, szerinte sem lesz gond visszanyernie a régi testsúlyát.”

Lehetett hallani arról is, Overdose úszni is fog a rehabilitáció alatt. Erre azonban végül nem került sor. „Felmerült, hogy olyan helyre menne, ahol úszhat is, de végül kiderült, a nedves környezet nem tenne jót a gyulladt testrésznek, ezért ettől eltekintettünk – tudtuk meg Mikóczy Zoltántól. – Örülnénk, ha Overdose rehabilitációja gyorsan menne, de semmit nem fogunk siettetni, viszont mindent megteszünk azért, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsuk a felépüléséhez.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?