Óvatos optimisták a komáromi kosarasok

<p>Ma 18.00-kor a besztercebányaiak elleni első negyeddöntővel kezdik meg az Eurovia SBL rájátszását a komáromi kosarasok, akik egyelőre nem akarnak előbbre tekinteni.</p>

OROSKY TAMÁS

Ötször győzték le ebben az idényben a komáromiak a besztercebányaiakat: 91:75-re, 100:95-re, 84:71-re és 97:88- ra az extraligában, 96:87-re a kupában. A playoffban ezt újabb három alkalommal kell megtenniük ahhoz, hogy sorozatban negyedszer is a legjobb négy között végezzenek.

Thompson ellen

„A besztercebányaiak kellemetlen ellenfélnek számítanak hetedik helyezésük ellenére is, de azt mondanám, nem járhatatlan ez az út számunkra. Nem félünk tőlük, de maximálisan tiszteljük őket, mert az alázat, ami az ő részükről picit hiányzik, nagyon fontos” – mondta lapunknak Paulík József, a komáromiak menedzsere azzal kapcsolatban, hogy a besztercebányaiak többször is hangsúlyozták a szezon során, érmet akarnak szerezni.

Az idény közbeni játékosmozgást tekintve mindenképpen az élmezőnybe tartoztak: összesen 21 kosaras lépett pályára a mezükben, és edzőváltáson is átestek. Miroslav Grznár csapatát – amelyben a korábban Komáromban szerepelt Kevin Thompson is ott van – a playoff előtt Viliam Kosa (Inter) és Eddi Jurjevic (lévai Patrióták) erősítette meg. „Nem szeretném elkiabálni a dolgot, de valóban komoly lehetőség előtt állunk az idei rájátszásban. Kemény sorozat lesz a besztercebányaiak elleni, ám erőben, tudásban és akaratban szerintem jobbak vagyunk náluk” – jegyezte meg Paulík.

91 pont meccsenként

Komáromban kifejezetten elégedettek az MBK Rieker Com-Therm alapszakaszban nyújtott teljesítményével: a második hely, a 29 győzelmet és 7 vereséget számláló mérleg, valamint a mezőny legmagasabb átlagpontszáma (91) mind várakozáson felüli eredmény. „Túlteljesítettük a tervet. Mindezt annak ellenére értük el, hogy hosszú időn keresztül voltak sérültjeink. Ráadásul hazai pályán egyetlen mérkőzést veszítettünk csak el, a Handlová ellenit. Szurkolóink ugyanis sokadszor is bizonyítottak, a Szlovák Kupában sérülésektől tizedelt csapatunkat belehajszolták a jó eredményekbe, a vesztes döntő utáni ünneplésben pedig tényleg úgy érezhettük, hogy mi vagyunk a morális győztesek” – tette hozzá Paulík.

Bannister az MVP

A playoff-negyeddöntő mai (18.00) első mérkőzésén a komáromiak továbbra sem számíthatnak első számú irányítójukra, TJ Bannisterre. Az amerikai kosaras, akit a basket.sk szakportál az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) választott meg, várhatóan két héten belül térhet vissza a pályára.

Az egyik fél három győzelméig tartó sorozatban egyelőre az első három találkozó pontos időpontja ismert (lásd a keretben), az esetleges negyedik és ötödik meccset szintén szerda– szombat/vasárnap ritmusban fogják megrendezni.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?