Outsiderként is támadna a Spartak

ELŐZETESA debreceniek és a nagyszombatiak is svájci ellenféllel, a Young Boys Bernnel, illetve az FC Zürichhel találkoznak a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjában, ahol a csoportkörbe jutás a tét.

ELŐZETES

A debreceniek és a nagyszombatiak is svájci ellenféllel, a Young Boys Bernnel, illetve az FC Zürichhel találkoznak a labdarúgó Európa Liga-selejtező playoffjában, ahol a csoportkörbe jutás a tét. A visszavágókat a jövő héten rendezik.

DVSC: kilábalni a hullámvölgyből

Két hete a ráadás perceiben kapott góllal búcsúzott a BL-selejtezőtől a DVSC a fehérorosz Boriszov ellen, de a magyar bajnoknak így is van esélye, hogy ott lehessen egy kupasorozat csoportkörében: ehhez „csak” az kell, hogy az EL-selejtezőben legyőzze a svájci Young Boys csapatát.

A BATE-hoz hasonlóan a berniekkel is találkoztak már a közelmúltban a hajdúgságiak, és szintén nem a legszebb emlékeket őrzik róluk. 2008-ban az UEFA-kupa selejtezőjében az idegenben elszenvedett 4:1-es vereség után hazai pályán is kikapott 3:2-re a DVSC, így akkor kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

„Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, egy, a magyarnál magasabban jegyzett bajnokság reprezentánsa. Ha maximálisan koncentrálunk és fegyelmezettek leszünk, akkor jó eredményt érhetünk el Bernben. Igyekszünk kapott gól nélkül lehozni a meccset. Akkor már olyan nagy trauma nem érhetne minket a Young Boys otthonában” – mondta Vukaszin Polekszics, a debreceniek kapusa, aki a hat évvel ezelőtti párharcnak is részese volt (rajta kívül Mészáros Norbert és Szakály Péter mondhatja el ezt magáról).

A berni csapat az EL-selejtező előző körében kapcsolódott be a sorozatba, a ciprusi Ermiszt kettős győzelemmel búcsúztatta, és a DVSC ellen is egyértelmű célja a svájci bronzérmesnek, hogy 2010 és 2012 után ismét a csoportkörben szerepelhessen. A debreceniek rossz passzban vannak, az NB I-ben 1-1-2 a mérlegük. Sérülések és eltiltás miatt Bouadla, Mihelic, Tisza és Volas biztosan nem játszhat, Novakovics és Mészáros szereplése pedig kérdéses.

„Szeretnénk bizonyítani, hiszen nem sikerült túl jól a szezon kezdete, de ettől még nincs nagy baj, egyszerűen ilyen sorozatot produkálunk, minden csapat életében előfordul hasonló. Sajnos rosszul döntünk a kétes szituációknál, de bízom magunkban, tudom, hogy ki fogunk jönni ebből a helyzetből” – nyilatkozta a klub honlapjának Kulcsár Tamás, a DVSC játékosa.

A 19.30-kor kezdődő mecscset élőben közvetíti a Duna tv.

Meglepetésre készül a Spartak

A nagyszombati csapat még veretlen az idei EL-selejtezőben (4:2 és 5:0 a máltai Hibernians, 0:0 és 3:0 a grúz Zesztafoni, 2:1 és 1:1 a skót St. Johnstone ellen), de azzal tisztában vannak a Spartaknál, hogy a svájci Zürich elleni mai (20.15) mérkőzésen nehezebb dolguk lesz.

„Ebben a párharcban mi egyértelmű outsiderek vagyunk. A Zürich kiemeltként csak most kapcsolódik be a sorozatba, többszörösen nagyobb a költségvetése. Mi csak meglepetést okozhatunk, ami előnyünkre válhat” – jelentette ki Juraj Jarábek, a nagyszombatiak vezetőedzője.

A Spartak még sosem szerepelt nemzetközi kupasorozat csoportkörében (a szlovák gárdák közül ez legutóbb a Slovannak sikerült az EL 2011/ 2012-es idényében), a svájci bajnokság tavalyi ötödik helyezettje ellen azonban nem tűnik elképzelhetetlennek a továbbjutás. „Más stílusban fognak játszani, mint a skótok, a Zürich jóval inkább játssza a focit, ami nekünk is kedvezhet, mert támadásokat akarunk építeni, nem pedig a rombolás lesz a célunk” – nyilatkozta Marek Janečka, a nagyszombatiak csapatkapitánya.

Stadionjuk rekonstrukciója miatt a piros-feketék ismét Aranyosmaróton fogadják ellenfelüket, a meccsen telt ház várható. Martin Mikovič sárga lapos eltiltását tölti, rajta kívül minden nagyszombati játszhat – a friss igazolások, a Cottbustól szerződtetett Erik Jendrišek és a Rózsahegyről érkezett Lukáš Greššák is.

A Spartak épp a rózsahegyiek 2:0-s legyőzésével hangolt a kupameccsre, a két gólt jegyző Ján Vlasko szerint egy gyors találat a Zürich ellen is sokat segítene. „Mi igyekezni fogunk a támadójátékot erőltetni, letámadni az ellenfelet. Mindannyian nagyon várjuk a mérkőzést, és számítunk a szurkolók támogatására is” – jegyezte meg Vlasko.

A mérkőzést az STV 2 élőben közvetíti. (SITA, dvsc.hu, ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?