Öttusázók csapatsikere

Pozsony. Múlt hét végén zajlott Szlovákia idei felnőtt vívóbajnoksága. Mindkét fegyvernemben. Asványi László, a szövetség elnöke értékelte lapunknak az eseményeket: „Újból tapasztaltuk, hogy a párbajtőr lépéselőnyben van a tőrrel szemben. Nagyobb a mezőny és a színvonal is magasabb.

Pozsony. Múlt hét végén zajlott Szlovákia idei felnőtt vívóbajnoksága. Mindkét fegyvernemben. Asványi László, a szövetség elnöke értékelte lapunknak az eseményeket: „Újból tapasztaltuk, hogy a párbajtőr lépéselőnyben van a tőrrel szemben. Nagyobb a mezőny és a színvonal is magasabb. Egyéniben Habodász hatodszor lett bajnok. Várakozásunknak eleget tett. A nőknél Šidlíková győzött, senki sem tudta megszorítani. Többet vártam Lovisek Judittól, a junior Eb óta valahogy nem képes magát összeszedni. Férfi csapatban meglepetésre a Dukla öttusázói végeztek az élen. Sajnálom, hogy klubunk, a Slávia UK – négy VK-n szereplő juniorunk nélkül – nem tudott ütőképesebb négyest felállítani. Egyetlen megjegyzés a tőrrel kapcsolatban: Kár, hogy az újbóli aranyérmes, Forgách Péter nem képességeinek megfelően vív. Választania kellett, és ő az egyetemi tanulmányait részesíti előnyben.”

Nagy József somorjai edző, a tőrözés beható ismerője is elmondta tapasztalatait: „A férfiaknál Lamaczký-Mezey párharcot vártam az elsőségért. Erre Forgách simán győzött, holott októbertől nem edzett. Végül Mezeyn kívül csupa hobbivívó végzett a dobogón. Gyenge színvonal volt a hölgyek mezőnyében. Kontsek Judit junior rangidősként könnyedén végigverte a mezőnyt.”

Eredmények, párbajtőr, férfiak, egyéni (48 induló): 1. Jakub Habodász (Slávia UK), csapat (13): 1. Dukla Banská Bystrica; nők, egyéni (18): 1. Lucia Šidlíková...3. Miček Andrea (mindketten Slávia UK), csapat (6): 1. Slávia UK (Miček is tagja volt). Tőr, férfiak, egyéni (11): 1. Forgách Péter, 2. Mezey László, 3. Fehér Balázs (mind KŠ Šamorín) és Dávid Králik (STU Bratislava), csapat (3): 1. KŠ Šamorín A (Lamaczký Zoltán, Mezey László, Botló Bálint, Horony Tamás), 2. Šamorín B (Forgách Péter, Fehér Balázs, Zezula Jaroslav, Lelkes Péter); nők (6): 1. Kontsek Judit, 2. Hanzel Gyöngyi, 3. Pongrácz Mónika (mind somorjaiak), csapat (2): 1. KŠ Šamorín (Kontsek, Hanzel, Pongrácz). (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?