Ötöst kapott DAC a Duklától

<p>5:1-es vereséget szenvedett a DAC a besztercebányai Dukla otthonában. A mérkőzést döntően befolyásolta Pernecký kapus vitatott kiállítása, a helyére beállt Bojnanský immár a negyedik hálóőr, aki az őszi szezonban szóhoz jutott a sárga-kékeknél.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Jobban kezdtek a vendégek, zsinórban öt szögletet rúgtak, Gašparík léc alá tartó bombáját Boroš bravúrosan védte. Góllal végződött az első hazai támadás: Slančík ügyes szóló végén a kapuba lőtt. Az első félóra végén Hošek egyenlíthetett volna, ám elpuskázta a lehetőséget. A 35. percben Marcin egyedül tört kapura, Perneckývel ütközött, Jaška játékvezető tizenegyest ítélt és kiállította a dunaszerdahelyi kapust. Mivel Belic eltiltását tölti, a pozsonyi Slovantól kölcsönvett 18 esztendős Michal Bojnanský nézett farkasszemet a büntető végrehajtójával, Dionatan Teixeirával, aki biztosan lőtt a hálóba. Nem sokkal később Turňa lövését Matúš vágta ki a gólvonalról, majd Bojnanský védte Jurčo közeli lövését.

A szünet után fölényben játszott a Dukla, de Ujlaky beadása után Szarka látványos találattal szépített. De nem sokáig maradt szoros az eredmény, mert Vajda növelte a hazai előnyt. A hajrában még kétszer betaláltak a vendéglátók, s így alakult ki az 5:1-es végeredmény.

„A kiállítás döntötte el a meccset. DVD-n sokszor visszanéztem az esetet, kapusunk hozzá sem ért Marcinhoz, Jaška mégis tizenegyest ítélt, majd három perccel később, a negyedik bíróval történt egyeztetés után piros lapot mutatott fel Perneckýnek. Mit tehettem, a tapasztalatlan Bojnanskýt küldtem a kapuba, aki Fišan, Belic és Pernecký után immár a negyedik hálóőr, aki szóhoz jutott ősszel a Corgoň Ligában – mondta lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – Pedig kiválóan kezdtük a meccset, az első tizenegy perc alatt öt szögletet rúgtunk. Csak ezután kerültek kapunk elé a hazaiak, és pechünkre rögtön gólt is rúgtak. A kiállításig kiegyenlített volt a játék, ám utána fölénybe kerültek a besztercebányaiak. Szarka szép találata után rövid ideig még felcsillant a remény, ám a harmadik Dukla-gól után védenceim gyakorlatilag feladták a meccset, s ennek tudható be a nagyarányú vereség. Fellebbezést nyújtunk be Pernecký piros lapja miatt, remélem, hogy a fegyelmi bizottság, hasonlóan, mint a Slovan ellen kiállított trencséni Baez esetében, felülbírálja a játékvezető döntését, és nem tiltja el kapusunkat. ”

A DAC mestere elárulta, ősszel már nem számíthat a sérült brazil Gabriel Da Silva játékára, pedig már kezdett összeállni a csapat védelme. Radványi Miklós bízik benne, hogy a válogatott meccsek miatti szünet alatt felrázza a gárdát, és odahaza legyőzik a Myjavát.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?