Ötödikként zárt a DAC

Dunaszedahely |

<p>Ötödikként zárta a DAC a labdarúgó Corgoň Liga őszi idényét. A csallóköziek hétszer nyertek, hatszor döntetleneztek, s ötször kikaptak. Elégedettek az elért eredményekkel a klub háza táján, ám hozzáteszik, kis szerencsével 6-8 ponttal is többet gyűjthettek volna. „Mivel a szövetség sokáig késleltette a szenciekkel kötött fúzió jóváhagyását - valószínűleg tudatosan - rendkívül kevés idő volt a nyári felkészülésre. Az emberek eleinte nem is hittek benne, hogy a DAC nyolc év után újra az élvonalban fog focizni. Sajnos, a városunkból is többen mindent megtettek azért, hogy megakadályozzák a két klub egyesülését. Gyakorlatilag három hét alatt kellett teljesen új csapatot építenünk“ -idézte fel a bonyolult idénykezdetet Antal Barnabás alelnök.</p>


Egyedülálló szurkolótábor
A csapat szerepléséről így vélekedik az egyesület második embere: „Nem vagyunk teljesen elégedettek, mert idegenben nem sikerült nyernünk, a Slovan (1:2), a Dubnica (2:2) és a Trnava (1:1) otthonában is a hajrában úsztak el a pontok. A kassai együttestől és a Slovantól elszenvedett hazai vereséget is negatívumként könyveljük el. Ennél is jobban sajnáljuk, hogy a Szlovák Kupában nem jutottunk a legjobb négy közé, bár a ligetiek elleni párharc utólag nézve talán nem is a zöld gyepen dőlt el...“

A klubvezetés is kalapot emel a lelkes drukkerek előtt. „Nagy örömmel tölt el, hogy fantasztikus, Szlovákiában szinte egyedülálló szurkolótáborunk van. Rajongóink valóban 12. játékosként segítettek, s idegenbe is elkísérték kedvenceiket. Ezúton szeretném megköszönni hathatós támogatásukat“ - hangsúlyozta Antal Barnabás.

Djuricic, Radványi, Lorant
Három edző is irányította az együttest, a horvát Milan Djuricic kezdte az idényt, aki négy mecscsen ült a kispadon. Majd két bajnokira Radványi Miklós kapott megbízást, a hetedik fordulótól pedig a német Werner Lorant vette át a csapatot.
„Kaotikus volt a kezdés, közel negyven játékost próbáltunk ki, jöttek, mentek a futballisták. Az már a kezdettől látszott, hogy képzett labdarúgók alkotják a keretet, csak az volt a kérdés, mikorra érnek össze. Előny volt számunkra, hogy az ellenfelek nem ismertek bennünket, már a nyitrai nyitányon közel álltunk a pontszerzéshez (1:2), aztán alaposan megleptük a bajnoki címre pályázó nagyszombatiakat (3:0). Balszerencsés vereséget szenvedtünk a Slovan vendégeként, pedig a 87. percben még 1:0-ra vezettünk“ - emlékezett vissza a szezon elejére Radványi Miklós.
A teljes cikk nyomtatott kiadásunkban olvasható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?