ÖTKARIKÁS MOZAIK

NEM KELL FÉLNI!. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) belga elnöke szerint egyetlen sportoló sem fogja azért kihagyni a Salt Lake City-i téli játékokat, mert fél a terrortámadásoktól.

NEM KELL FÉLNI!. Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) belga elnöke szerint egyetlen sportoló sem fogja azért kihagyni a Salt Lake City-i téli játékokat, mert fél a terrortámadásoktól. A belga sportvezető a Német Olimpiai Bizottság év eleji berlini fogadásán 150 díszvendég előtt kijelentette: a Salt Lake City-i szervezők mindent elkövetnek a zavartalan lebonyolításért. – A házigazdák mindenre felkészültek, aki járt a versenyhelyszíneken, azzal a meggyőződéssel tért vissza, hogy nem kell félni.MAIER MA DÖNT. A pénteken kezdődő kitzbüheli Világ Kupa-verseny színhelyén jelenti be Hermann Maier, a nyáron súlyos motorbalesetet szenvedett síelő, hogy részt vesz-e Salt Lake City-i téli olimpián. A hetek óta tartó találgatásokra végleges választ adó mai sajtóértekezlet után az osztrák sztár nem marad a városban, mert az biztos, hogy a legrangosabb VK-futamon még nem állhat rajthoz. A kétszeres olimpiai bajnok és háromszoros Világ Kupa-győztes síelő az előzetes tervek szerint elindul egy versenyen a játékok előtt. Erre valószínűleg az ötkarikás seregszemle főpróbájának számító St. Moritz-i erőpróbán kerül sor, február 2-án. Maier augusztus 24-én szenvedett kettős nyílt lábtörést, amikor motorjával egy autónak ütközött. SZLOVÁKOK A VÁLTÓBAN. Lance Armstrong is futott néhány száz métert a téli olimpia lángjával San Diegóban. A háromszoros Tour de France-győztes kerékpáros bronzérmes volt a 2000-es sydneyi ötkarikás játékokon. Az amerikai versenyző a mintegy 60 fős váltó utolsó tagjaként vette át a fáklyát, amellyel meggyújtott egy hatalmas kandelábert a belvárosban. A váltóban három szlovák futó is volt. mégpedig a trencsénteplici Michal Magner, az iglói, Maroš Giľak és Peter Urich. Ők a Coca-Cola ügyességi versenyen harcolták ki a lángvivés jogát. Hármuk közül Maroš Giľak, háromgyermekes családapa nyilatkozott: „Csak kedvetelésből sportolok, időnként belekóstolok a hegymászásba. A váltófutásban való indulásom egy életre szóló élmény marad.” A staféta február 8-án érkezik Salt Lake City-be. A láng 65 napos amerikai útja során 46 államot érint és közel 22 ezer kilométert tesz meg.

CSALÁS A VÁLOGATÓN? Az amerikai rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottból kimaradó Tom O’Hare azzal vádolja versenyzőtársait – a vb-ezüstérmes Rusty Smith-t, valamint Apolo Anton Ohnót –, hogy szándékosan kiejtették őt a december 22-i olimpiai válogatóversenyen. O’Hare ügyvédje levélben kérte az Amerikai Olimpiai Bizottságot és a szövetséget, hogy indítson vizsgálatot az esettel kapcsolatban. – Bizonyítékaim vannak arra, hogy az 1000 méteres döntő előtt megegyezés született a végeredményről – jelentette ki O’Hare, aki ezen a távon nem került be a fináléba. A számot Ohno barátja, Shanbi Davis nyerte, aki sikerével az összesített rangsorban O’Hare elé került, kiszorítva őt a csapatból. A két vádlottnak a korábbi eredményei alapján már biztos volt a helye a keretben. – Védenceim nem követtek el semmilyen szabálytalanságot, a döntőben elsősorban arra ügyeltek, nehogy megsérüljenek, ezért versenyeztek a szokottnál kicsit visszafogottabban – mondta Ohno és Smith jogi képviselője. A Salt Lake City-i játékokra (február 8.-24.) január 28-ig kell nevezni. (MTI/SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?