Öt meccs, öt hazai győzelem

Öt meccs, öt hazai diadal – ez a labdarúgó Corgoň Liga 26. fordulójának eddigi mérlege. Ha ez így folytatódik, ma este a szencieknek sem terem babér a trencséni pályán. De ebbe még lesz beleszólásuk Pintééknek.

Maradt az előny

Az elnöki palota előtt sorakozott fel a Slovan szurkolói serege, s innen vonult végig a főváros szívén keresztül a ligeti stadionba. Pozsony királyai csak a lelátón voltak jobbak, a pályán az Artmedia nyertSITA-felvételSzombaton a bajnok zsolnaiak ugyan vesztésre álltak, de a rózsahegyi nyitó gólra négy találattal válaszoltak, és tartják a lépést az Artmediával. A ligetiek egy nappal később a fővárosi rangadón a Slovannal találkoztak, és – a zárópercek izgalmait leszámítva – Halenár gólképességének köszönve aránylag könnyedén verték meg az égszínkék szurkolói hadukkal felvonuló fővárosi vendégeket. Ezzel maradt a négy pontnyi ligeti előny a táblázaton, amelyen csak annyi változás történt, hogy a nagyszombatiak győzelmükkel feltornázták magukat a harmadik helyre.

Hétezer néző, egy gól

Két tizenegyest is értékesítve és 0:1-ről fordítva győzött hazai környezetben bajnok zsolnai csapat. A rózsahegyikenek az első félidőben még volt alkalmuk egyenlíteni, de a harmadik zsolnai találat végleg megpecsételte a Jurkemik-legénység sorsát.

Döntetlent érdemelt volna teljesítményéért a besztercebányai együttes a nagyszombati stadionban. Több mint hétezer néző már a meccs elején látta, ahogy Boroš kiejtett egy labdát, és a befutó Hruška eldöntötte a három pont sorsát. S mivel Horný edző védencei gólt nem rúgtak, így a győzelemnek a Spartak örülhetett.

Háromszor 2:1

Egyébként a forduló slágereredménye a 2:1 volt. Ennyire nyert az aranyosmaróti tizenegy a kassaiak ellen, és jelezte: újoncként sem akar megválni az élvonaltól. Most már a mögöttük álló szenciekkel szemben öt, az utolsó trencséniekkel szemben pedig tizenöt pont a ViOn-előny. Igaz, a kiesés legnagyobb várományosai még játszanak ma egy meccset a fordulóból. Dubnicán is 2:1 született: a középmezőnybe kapaszkodó hazaiak a nyitraiakat múlták felül. Győzelmüknek azért örültek Seye és társai, mert a 19. forduló óta most nyertek először. Pozsonyban is 2:1-re végződött a vasárnapi rangadó. Két Halenár-gól már negyvenöt perc után eldöntötte a mérkőzés sorsát. A Slovan szünet után irányította a játékot, de csak a hajrában szépített, nem maradt ideje egyenlíteni. (ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?