Ostravára vitték a KON-Truss-kupát

Dunaszerdahely. Több érdekességgel is szolgált a Felsőszeli TE szervezésében lezajlott KON-Truss-kupa nemzetközi diákfocitorna (U13) harmadik felvonása.

Dunaszerdahely. Több érdekességgel is szolgált a Felsőszeli TE szervezésében lezajlott KON-Truss-kupa nemzetközi diákfocitorna (U13) harmadik felvonása. Ostravára vitték a kupát.

Első alkalommal mérték össze tudásukat a résztvevők Dunaszerdahelyen, először rajtoltak csehországbeli csapatok, szlovák és magyar győztes után az első cseh tornadiadal került a krónikába. Mi több, a negyeddöntőktől kezdődően minden mérkőzést élőképpel közvetítettek az interneten.

A dunaszerdahelyi városi sportcsarnokban nyolc csapat csatázott a trófeáért. Az első két kiírást ugyan Galántán rendezték, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők Dunaszerdahelyre vitték az erőpróbát. Magyarországot a két győri klub, az ETO FC és a Gyirmót FC, valamint a székesfehérvári Főnix Gold FC képviselte. Csehországból a Baník Ostrava és az 1. SK Prostějov csapata vett részt a rendezvényen. A szlovákiai klubok közül a pozsonyi Slovan, az első kiírásban győztes Karlova Ves és a tornaszervező felsőszeliek csatáztak a pontokért.

A színvonalas tornát megérdemelten nyerték az ostravai focistapalánták. A Baník jól megtermett játékosai egy csoportmeccset buktak el, de az egyenes kiesési rendszerben zajló folytatásban mindhárom párharcukat megnyerve elsőként értek célba. A tornagyőztes hálóőre gyakran ötödik mezőnyjátékosként tüsténkedett a pályán, olykor még az ellenfél kapuját is veszélyeztette. Az ostravaiak a fináléban jobb erőnlétüknek (is) köszönhetően nem engedték kibontakozni a leglátványosabb játékot produkáló Főnix Gold FC apróbb termetű futballistáit.

Az influenzajárvány miatt a vendéglátók mezében több meghatározó futballista nem állhatott csatasorba. Ennek ellenére Kalocsai Enrico edző tanítványai minden mérkőzésen nagyszerűen küzdöttek és számos alkalommal mutattak be látványos támadásokat. A negyeddöntőben fejezték be szereplésüket. „A sikeres jövő érdekében rendeztük rangos nemzetközi erőpróbánkat. Korosztályos csapataink évről évre előrébb kerülnek a honi fociranglétrán. Játékosaink már-már azt gondolják, hogy mindent elsajátítottak a fociábécéből, és ilyenkor jön a felismerés: vannak még jobbak. Ezúttal is megtapasztalták, hogy van még mit tanulniuk. Nem gördítünk akadályt legjobbjaink érvényesülésének útjába. Jelenleg klubunk két növendéke Győrött, a Fehér Miklós Labdarúgó-akadémián csiszolja tudását. Tavaly Kovács Bence, idén pedig Dobri Zoltán szerepelt partnerklubunk, az ETO FC mezében tornánkon” – nyilatkozta lapunknak Kontár Ronald, a rangos nemzetközi seregszemle névadó cégének tulajdonosa, aki munkatársaival, valamint a felsőszeli futballklub tisztségviselőivel a legapróbb részletekre is odafigyelt, kiváló szervezőnek, figyelmes házigazdának bizonyult.

A díjazás érdekessége volt, hogy az alapszakasz befejezése után különdíjjal jutalmazták a csapatok legjobb futballistáját. A tornán megjelent és a díjátadásnál közreműködött Ladislav Gádoši, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnöke.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?