Örvendetes veretlenség

Pozsony. Szlovákia hat győzelemmel harcolta ki részvételét a jövő évi, görögországi női kosárlabda Európa-bajnokságon. Akárcsak tavaly, az elmúlt másfél hét során is selejtező csoportjában sorra jobbnak bizonyult Belorussziánál, Jugoszláviánál, majd Lettországnál.

Pozsony. Szlovákia hat győzelemmel harcolta ki részvételét a jövő évi, görögországi női kosárlabda Európa-bajnokságon. Akárcsak tavaly, az elmúlt másfél hét során is selejtező csoportjában sorra jobbnak bizonyult Belorussziánál, Jugoszláviánál, majd Lettországnál. Peter Kováčik vezetőedző örvendetes tényként könyvelte el a sikerek sorozatát: „Veretlenül lettünk csoportelsők, ami a csapat erejét jelzi. Akaratból mindegyik játékos jelesre vizsgázott. Menetelésünk azért is értékes, mert a legutóbbi, franciaországi Eb-n nem ment a válogatottnak, ráadásul talán a legnehezebb csoportban – három azonos tudású együttes társaságában – kellett bizonyítanunk. A hat nulla mindent elárul.”

Van már elképzelése a csapat Eb-felkészüléséről is. Továbbra is havonta kapcsolatba lép valamennyi kerettaggal, Štajger edzőtársával megnézi azokat a mérkőzéseket, melyeken több kiszemeltjük pályára lép. Júniusban Bajmócon kezdődik a közös munka, részletes menetrendje csak később készül el. Kováčik edző az Eb előtt 15-16 mérkőzésen szeretné látni védenceit. Főpróbának a szeptemberi Szlovákia Nagydíját szánják. Erre a tornára öt erős válogatott meghívását tervezik, s egy kis Európa-bajnokságot hoznak össze, még a mérkőzések lebonyolítása is a kontinensviadal menetrendjét követi. „Mindent megteszünk, hogy a lehető legerősebb összetételben szerepeljünk Görögországban. Ezért a felkészülés során mindenkit kipróbálok a 24-es keretből. Számolok a válogatottságról novemberre lemondott Jalčovára és Nagyra, továbbá Škvarekovára, nem hagyom ki a rózsahegyieket, ezért megszólítom Bielikovát is – vélekedik a selejtező sikerein túljutott szakvezető. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?