Örökre eltiltanák Platinit

Az UEFA elnökének ügyvédje botrányos kiszivárogtatásról, a FIFA egyik illetékese ellenben átgondolt taktikázásról beszél.Párizs.

Az UEFA elnökének ügyvédje botrányos kiszivárogtatásról, a FIFA egyik illetékese ellenben átgondolt taktikázásról beszél.

Párizs. Örökös eltiltás kiszabását kérte Michel Platinire, az Európai Labdarúgó-szövetség elnökére a FIFA etikai bizottságának vizsgálati kamarája Thibaud d'Ales, Platini ügyvédje szerint, aki botrányosnak és mértéktelennek minősítette a javasolt büntetést.

Az etikai bizottság vizsgálati részlege szombaton közleményben jelentette be, hogy befejezte a nyomozást a két felfüggesztett sportvezető ügyében, s megtette javaslatát a bizottság döntéshozó kamarájának. Részleteket személyiségi jogok és az ártatlanság vélelme miatt nem hozott nyilvánosságra, de Platini esetében az ügyvédje tegnap konkrétummal állt elő.

„Az etikai bizottság vizsgálati kamarája életre szóló eltiltás kiszabását kérte Michel Platinire, ezt láttuk a dossziéban, amit átadtak nekünk. Sajnálom, hogy kiderült, mivel a lehető legbizalmasabban kellene eljárni ebben az ügyben” – fogalmazott Thibaud d'Ales utalva arra, hogy egy francia lap internetes oldalán megjelent az információ. Az ügyvéd hozzátette, az indítványozott eltiltás mértéktelenül nagy, semmi nem támasztja alá a vizsgálati anyagban.

„Felvetődik, hogy a vizsgálatot vezető személyt nem hívhatnánk-e inkább »spekulációval megbízott« vagy »a FIFA-elnökválasztásból Michel Platinit kizáró« személynek” – folytatta az ügyvéd.

A FIFA etikai bizottsága nem kommentálta a történteket, ugyanakkor egy FIFA-hoz közel álló forrás szerint Platini táborának taktikázásáról lehet szó, amellyel „azt a látszatot szándékozik kelteni, hogy létezik egy Platinivel szembeni előítélet” az etikai bizottságban.

A FIFA döntéshozói testülete december végén hozza meg határozatát azt követően, hogy meghallgatta Platinit és a novemberben hozzá hasonlóan 90 napra eltiltott Joseph Blattert, a FIFA elnökét. Korábban a szakértők azt feltételezték, ha vétkesnek találják őket, hétéves felfüggesztés várhat a tisztségviselőkre.

Az etikai bizottság vizsgálódásának a hátterében az áll, hogy Blatter 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott Platininek, aki szerint ez csak az 1999 és 2002 között végzett tanácsadói munkájáért járó megkésett bér. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?