Óriási meccsen győzött Rózsahegyen, s ezzel Európába jutott a DAC!

dac

Lehengerlő játékot produkálva 4:0-ra nyert a DAC az örök mumus Rózsahegyen a labdarúgó Fortuna Liga rájátszásának utolsó, 10. fordulójában. A DAC ezzel 25 év után ismét kijutott az európai kupaporondra.

Nagy harcot és nagy izgalmakat ígért a bajnokság utolsó fordulója, amelyben a DAC úgy léphetett pályára, hogy tudta, ha győz, mindenképpen Európa Ligát játszhat, de a pontvesztés is belefér, ha zsolnaiak nem nyernek Pozsonyban.

Az elképesztően nagy tét a szurkolókat is megmozgatta, útban Rózsahegyre minden benzinkútnál sárga-kék mezes drukkereket láttunk.

A vendégszektor teljesen megtelt, ide már elővételben elkeltek a jegyek, de több dunaszerdahelyi szurkoló úgy is nekivágott az útnak, hogy nem volt jegye, mondván, legfeljebb a kerítés résein fog lesekedni. Pedig a DAC-nak nem megy ebben a stadionban, korábban még sosem győztek itt.

A dunaszerdahelyiek a 4. percben vezették az első akciójukat, Herc szerzett labdát, Davis adott középre, de Vida lecsúszott a labdáról. A 12. percben a másik oldalon Daniel beadása után Haskic közelről a kapu fölé bombázott.

Közben jött a hír Pozsonyból, hogy vezetnek a zsolnaiak, vagyis a DAC-nak ebben a percben csak a győzelem ért volna EL-t.

Próbálkoztak is a vendégek, Bayo kapásból nem találta el a kaput. Közben viszont a Slovan tizenegyesből egyenlített. Ez már a DAC-nak kedvezett.

"Sosem örültem Slovan-gólnak, most sem fogok!" - jelentette ki önérzetesen egy DAC-drukker, s hozzátette: "Inkább rúgjunk mi!"

Szavai pedig szinte azonnal meghallgatásra találtak, a 19. percben rózsahegyi kapus, Macík, pont Vidához passzolt egy felszabadító rúgást, Vida pedig messziről az üresen maradt kapuba lőtt - 0:1! A DAC 320 perc után szerzett ismét gólt.

Nem sokkal később Davis felívelt szabadrúgása után Ljubicic fejelt mellé. A 30. percben viszont eljött az ő ideje: Vida passza után közelről lőtt a hálóba - 0:2! Felpörgött a DAC, Huk labdáját nagy vetődéssel védte Macík. A másik oldalon Qose lőtt távolról, de mellé. A Slovan is átvette a vezetést, de ez ebben pillanatban már a rózsahegyieket érdekelte, hogy legyen osztályozó a fennmaradó harmadik EL-helyért.

"Az éjjel soha nem érhet véget!" - tombolt a DAC-tábor, és nem is ért: a 40. percben Vida ballal adott középre Bayónak, aki a hálóba bombázott - 0:3! "Európa! Európa!" - zengett a vendégszektorban.

A második félidőt úgy kezdte a DAC, ahogy az elsőt abbahagyta: Davis szabadrúgását Macík nagy bravúrral kaparta ki a vinkliből. És a DAC-parádé még nem ért véget: az élete meccsét játszó Vida z 54. percben messziről laposan kilőtte a hosszú sarkot - 0:4! A 63. percben Macej is megmutathatta, mit tud, Gerec vezette rá a labdát, a DAC kapusa azonban jól futott ki, és térdelve hárított.

A 70. percben Divkovic szöglete után Pačinda fejesét ütötte ki Macík. A vendégszektor már önfeledten ünnepelt, ezt már innen nem lehetett elveszteni. "Álmodtam egy világot magamnak" - énekelte a sárga-kék tábor, amelynek legszebb álmai váltak valóra. 

A DAC 25 év után jutott ki újra az európai kupaporondra, az EL-selejtezők sorsolása június 19-én lesz.

 

Ružomberok-DAC 0:4 (0:3)

Góllövők: Vida (19., 54.), Ljubicic (30.), Bayo (40.)

Sárga lap: P. Maslo, Gál-Andrezly.

Játékvezető: Ziemba, 1527 néző.

RUŽOMBEROK: Macík - Daniel (74. Kosztadinov), P. Maslo, Menich, Jonec - Kochan (77. Takáč) - B. Ľupták, Qose, Gál-Andrezly - Gešnábel, Haskic (56. Gerec).

DAC: Macej - Huk, Šatka, Záhumenský - Ljubicic - Koštrna, Herc, Pambou, Davis (52. Zsivkovics) - Vida (63. Divkovic), Bayo (69. Pačinda).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?