Orbán, Pátkai, Szalai és Baráth is remekelt – osztályozókönyv a magyar–walesi meccsről

patkai gol

A magyarok csapatként hajtottak, a walesiek között azonban egyáltalán nem tűnt ki a világsztár Gareth Bale. Osztályoztuk a magyar-walesi labdarúgó Eb-selejtező játékosait.

MAGYARORSZÁG

Gulácsi Péter        7

A vártnál kevesebb dolga akadt a Bundesliga legjobb kapusának, aki egy rossz (és majdnem walesi gólt eredményező) kirúgást leszámítva végig magabiztos volt. Bale ziccerénél higgadtan a helyén maradt, és a Real Madrid sztárja a kezébe emelt.

Lovrencsics Gergő                  7

A Ferencváros jobbhátvédje hozta megszokott formáját, a védekezés mellett a támadásokat is segítette.

Willi Orbán  8

Ismét a lipcseiek 26 éves középhátvédje volt a magyar védelem oszlopa, megbízhatóan játszott, és fejesei rendkívül veszélyesek voltak.

Baráth Botond      8

Orbánnal remekül játszott a védelem tengelyében a Kansas City hátvédje, aki majdnem megszerezte első válogatott gólját. Úgy tűnt, hogy közeli fejesét a gólvonalon túlról mentették a walesiek, ám a bíró továbbot intett.

Korhut Mihály       7

Sokan féltették az Arisz Szaloniki balhátvédjét a meccs előtt, ám a 30 éves játékos a kezdeti bizonytalanság után belelendült. A hajrában több fontos mentése volt, és tőle indult a magyar gól előtti akció.

Nagy Ádám 7

Nevéhez hűen nagyon hasznosan futballozott a Bolognánál mellőzött középpályás. Igaz, akadt néhány eladott labdája, de hibáit kijavították a társai.

Pátkai Máté 8

A horvátok elleni Eb-selejtező után újra a MOL Vidi 31 esztendős védekező középpályása volt a meccs hőse. A hajrában lecsapott egy lepattanó labdára, és 7 méterről a hálóba lőtt.

Dzsudzsák Balázs 7

Főleg az első félidőben nagyon jól játszott, pontrúgásai és beadásai rendre veszélyesek voltak, szinte minden akcióban benne volt. A szünet után már érződött, hogy nem teljesen egészségesen lépett pályára, ezért le is cserélték.

Szoboszlai Dominik        8

A negyedik válogatott meccsén nyújtotta eddigi legjobb teljesítményét a címeres mezben, akadt egy biztató lövése is. Tizennyolc évesen óriási tehetség, aki még sokra viheti.

Holender Filip       6

A Honvéd szélsője igyekezett, sokat futott, az első félidőben közel állt a gólhoz, ám egy hajszállal lemaradt a beadásról.

Szalai Ádám          8

Pályafutása egyik legjobb válogatott teljesítményét nyújtotta a Hoffenheim támadója, végig fáradhatatlanul küzdött a védőkkel. Oroszlánrészt vállalt a győztes gólból.

Kleinheisler László 7

Jól állt be a Dzsudzsákot felváltó középpályás, remek távoli lövését csak üggyel-bajjal hárította a walesi kapus.

Varga Roland        7

Veszélyesebben futballozott a Ferencváros szélsője, mint a lecserélt Holender.

Bese Barnabás      –

A Le Havre játékosa kevés időt töltött a pályán, teljesítményét nem értékeljük.

WALES

Wane Hennessey   6

A Crystal Palace 32 esztendős kapusa megbízhatóan védett – igaz, nem volt sok munkája –, a gólról nem tehetett.

Chris Gunter         5

A Reading jobbhátvédjének akadtak nehéz pillanatai, már a meccs elején begyűjtött egy sárga lapot. Később viszont feljavult.

Ashley Williams    5

Az Evertonnál mellékvágányra került 34 éves középhátvéd már csak árnyéka korábbi önmagának. Sokat csatázott Szalaival, aki többször is átjátszotta.

James Lawrence    6

Az Anderlecht középső védője volt a vendégvédelem legjobbja, több alkalommal is felszabadított.

Ben Davies  5

A Tottenham 26 éves balhátvédjének, csakúgy mint Gunternek, főleg az első félidőben meggyűlt a baja Dzsudzsákkal. Segítette a támadásokat is, de beadásainak többsége veszélytelen volt.

Joe Allen     6

A Stoke City 29 éves védekező középpályása – aki kulcsembere volt a 2016-os Eb-n elődöntőbe jutott válogatottnak – sem alkotott maradandót, csupán felvillanásai voltak.

Ethan Ampadu      6

Nagy tehetség a Chelsea 18 esztendős középpályása, aki nyolcadik válogatott mérkőzését játszotta Budapesten. Jól védekezett, de produkcióján érződött, hogy tavasszal sérülés miatt sokat kihagyott.

Daniel James         7

A Manchester United 21 éves újdonsült szélsője (a Swansea-től igazolt Manchesterbe) okozta a legnagyobb fejtörést a magyar védőknek. Gyors elfutásai zavart okoztak a hazaiak soraiban.

David Brooks       6

A Bournemouth 21 éves középpályása távoli lövéseiről is ismert, ám a Groupama Arénában pontatlanul célzott.

Tom Lawrence      7

A Derby County 25 esztendős szélsője az egyik legjobb walesi volt Budapesten. A gyors és technikás játékos sokat változtatta a helyét, a vendégek közül kapura ő volt a legveszélyesebb.

Gareth Bale 5

Az ő játéka okozta a legnagyobb csalódást. A Real Madrid 29 éves sztárja a mérkőzés jelentős részében eltűnt a mezőnyben. Mégis előtte a adódott legnagyobb walesi lehetőség, a kapussal szemben állva erőtlenül Gulácsi kezébe emelte a labdát.

Harry Wilson        5

Brooks helyett állt be a Derby County 22 esztendős középpályása, aki nem tudott új színt vinni a vendégek játékába.

Matthew Smith      –

A Twente játékosa kevés időt töltött a pályán, teljesítményét nem értékeljük.

Sam Vokes  –

A Stoke csatára kevés időt töltött a pályán, teljesítményét nem értékeljük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?