Öngyilkos lett Miroslav Hlinka

<p>Önkezével vetett véget életének a 42 éves Miroslav Hlinka, a 2002-es jégkorong-világbajnokságon aranyérmes szlovák válogatott tagja, a besztercebányai klub jelenlegi másodedzője.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Vasárnap holtan találták hotelszobájának erkélyén Miroslav Hlinka egykori jégkorongozót. Az extraligás besztercebányai hokiklub másodedzője felakasztotta magát. „Ez szörnyű, ilyesmivel még soha nem találkoztam. Szakmailag Mirónak semmilyen problémája nem volt” – nyilatkozta Michal Longauer, a besztercebányai egyesület igazgatója.

A 42 éves Hlinka unokatestvérét, a prágai Spartában hokizó Jaroslav Hlinkát is lesújtotta a halálhír: „Miro nyilvánosság előtti viselkedésével minden rendben volt, de ezek szerint valamit titkolt. Csak azt tudom, hogy válófélben volt, vagyis családi gondjai voltak. Ha ezt tette, akkor tényleg nagyon rossz helyzetben lehetett.”

Ladislav Nagy néhány hete a Slovannal felkészülési meccset játszott a besztercebányaiakkal, és a találkozó előtt beszélt korábbi válogatottbeli csapattársával. „Jó érzésem volt a vele való beszélgetésből, úgy tűnt, minden rendben. Tényleg nem tudom, mit szóljak a tragédiához, nagy sokk ez nekem” – jegyezte meg Nagy.

Sajtóinformációk szerint Hlinka lelkileg nehezen viselte a válást, fiát egyedül nevelte, és állítólag pénzügyi gondjai is voltak.

Miroslav Hlinka szlovák és cseh klubok mellett játszott a Jokerit Helsinki, a svéd MODO és a Dinamo Moszkva színeiben is. Még a tavalyi idényben is aktívan hokizott, az I. ligás nagyszombatiak mellett a II. ligás dubnicai gárdát is segítette, utóbbinál főmenedzserként is dolgozott. A 2014/2015-ös idényben másodedzői állást vállalt a besztercebányaiaknál.

Karrierje legnagyobb sikereit a válogatottal érte el: kezdetben a cseh színeket képviselte, de 2000-től már a szlovák válogatott tagja volt, és a 2002-es vb-aranyérem mellett egy ezüstje (2000) és egy bronza (2003) is van a világbajnokságokról. (TASR, SITA, športky)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?