Önbizalmat hozott Amerikából

BORKA ROLANDTartott a világszínvonalú karateversenyektől, mégis sikerült minden félelemét leküzdenie. Szépen menetelt Amerika egyik legrangosabb megmérettetésén, és olyannyira sikerült feltörnie, hogy 2014-ben a tengerentúli kontinens bajnoka lett.

BORKA ROLAND

Tartott a világszínvonalú karateversenyektől, mégis sikerült minden félelemét leküzdenie. Szépen menetelt Amerika egyik legrangosabb megmérettetésén, és olyannyira sikerült feltörnie, hogy 2014-ben a tengerentúli kontinens bajnoka lett. Önmaga, családja, klubja és Gúta legnagyobb örömére. Forró Réka Dorina fiatal kora ellenére elképesztő sikereket ér el sportágábanotthon és a világban. Büszkék is rá a csapaton belül, és felnéznek rá, hiszen hihetetlenül szívós és kitartó. És szófogadó. Szülei azzal engedték el az Amerikai Egyesült Államokba, pontosabban Las Vegasba, hogy hozzon valamilyen érmet. Hozott is. A legcsillogóbbat, s abból is mindjárt kettőt. Merthogy mindenkit megvert. „Nem számítottam rá, hogy nyerek. Nem gondoltam, mégis annyira jól sikerült, hogy két aranyérmet is hazahozhattam. Most már kicsivel több az önbizalmam” – avat be a részletekbe Dorina.

Las Vegasban tartották a US Open karatebajnokságot és a juniorok nemzetközi viadalát. Mindkét versenyben a legjobb lett. „Az első megnyert meccs után már egyre magabiztosabbá váltam. Azt gondoltam, ha ez sikerült, akkor a többi is menni fog. Úgy indultam neki, hogy felállok a tatamira, és a lehető legjobb formámat adom. Ezt meg is tettem. Ám sokat segített csapattársam, Balázs Zoltán, akivel kemény összecsapásokat vívtunk az edzéseken, még monoklit is szereztem, annyira elszántan küzdöttünk. Ugyancsak sokat segített a verseny előtti három hét fokozott felkészülése.”

Nem volt egyszerű és könnyű az út Amerikáig. Dorina tizenegy évesen érzett rá a karatéra, és azóta is a bűvöletében él. Mindent annak rendel alá. „Számomra ez nem pusztán sport. Mi, a klubban tényleg egy család vagyunk. Jóban-rosszban összetartunk. Igazi barátok a csapattársak, számomra ez teljes kikapcsolódás. Jelenleg a komáromi Marianum egyházi gimnáziumban tanulok, ám alig várom, hogy hazaérjek, és eljöjjön az edzések ideje.”

Elmondja, hogy számára úgy teljes az élete, ha annak szerves része a karate. És a családja, amelyet imád. „Szüleim nagyon-nagyon sok mindenben támogatnak, nagyon hálás vagyok nekik. Nélkülük nem tartanék itt. Ugyanakkor sok köszönettel tartozom edzőmnek és mentoromnak, Kiss Tibornak, aki látja bennem a lehetőséget, és kihozza belőlem a maximumot. Jó a közösség és ez mérhetetlenül motivál.”

Kiss Tibor nem spórol a dicséretekkel, ha egyik legjobb védencéről, Forró Réka Dorináról van szó. „Dórika tizenöt éves versenyző, mindössze négy évvel ezelőtt kezdett karatézni, ám hamar felnőtt a többiekhez, sőt, bizonyos szinten túlszárnyalja őket. A fiúk félnek tőle, olyan kemény. Fegyelmezett, céltudatos sportoló és harcos. Rendszeresen jár edzésekre, és sok pluszedzést is vállal, ami egy tizenöt éves gimnazistának nem lehet egyszerű. Sikerei mind regionális, mind országos szinten meglepően korán kezdtek gyarapodni. Eddigi legnagyobb eredménye kétségkívül a Las Vegas-i US Openen elért két aranyérem. Dorina a kiutazás előtt számomra is meglepő fanatizmussal edzett, gyakorlatilag a hét minden napján. Las Vegasban láttam első alkalommal az igazi tüzet a szemében, amikor felállt a szőnyegre. Először tapasztaltam nála azt, hogy nem fél, vagyis maximum izgatott volt. Felkészülésében jelentős szerepet vállalt Balázs Zoltán, aki szintén tapasztalt, rutinos versenyzője egyesületünknek.”

Dorina meghatódva hallgatja edzője szavait. Álmai között szerepel, hogy gyermekekkel foglalkozzon. A tanulás mellett a karatét szeretné űzni továbbra is. Más nem igazán foglalkoztatja. Ez az élete. Így boldog. Úgy tűnik, bármibe fogna, mindenben rendkívüli eredményeket érne el.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?