Olsent mégsem engedik

Berlin. Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya már a német együttes összeállításán gondolkodik.

Berlin. Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya már a német együttes összeállításán gondolkodik. A legolvasottabb német lapnak, a Bildnek adott interjújában, a játékosként 150-szeres válogatott Matthäus kijelentette ugyan, hogy eddig még nem keresték meg a Német Labdarúgó Szövetségtől , de már azzal a gondolattal foglalkozik, hogy miként álljon fel a német nemzeti tizenegy a 2006-os hazai rendezésű világbajnokságon.

„Végül is a Bundesligát úgy ismerem, mint a tenyeremet. Két éven belül ki lehet alakítani egy olyan csapatot, amely a világ nagyjaival is felveszi a versenyt. Jelenleg, sajnos, nem tartozunk a világ élcsapatai közé” – közölte Matthäus, akin kívül számos német és külföldi edző is szóba jött a német szövetségi kapitányi posztra azóta, hogy három héttel ezelőtt, a csalódást keltő portugáliai Eb-szereplés után Rudi Völler eddigi szakvezető lemondott.

Matthäus szerint külföldi trénert csak akkor szerződtetnek, ha a válogatott padlón van. A külföldi edzőknek kell a kiscsapatokat talpra állítaniuk. Amikor Otto Rehhagel Görögországba ment, a futballnak ott éppen vége volt. Németországban más a helyzet – közölte a pénteken publikált interjúban.

Közben a dán szövetség közölte, hogy nem kívánja elengedni Morten Olsent, aki jelenleg a németek első számú jelöltje. „Továbbra is Olsennel számolunk, a szerződése 2006-ig szól és az a cél, hogy ezt kitöltse” – mondta Jim Stjerne Hansen, a dán szövetség főtitkára, aki kizárta, hogy a szakvezető német szövetségi kapitány lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?