Olimpikonok parádéja

Pozsony. Tíz év elteltével újra a fővárosban lesz a szlovák atlétikai bajnokság. Szombaton és vasárnap az Inter stadionban (a kalapács- és diszkoszvetést a mellette fekvő Slovan-pályán) rendezik a sportág legnagyobb idei hazai seregszemléjét.

Pozsony. Tíz év elteltével újra a fővárosban lesz a szlovák atlétikai bajnokság. Szombaton és vasárnap az Inter stadionban (a kalapács- és diszkoszvetést a mellette fekvő Slovan-pályán) rendezik a sportág legnagyobb idei hazai seregszemléjét. Rastislav Matoušek versenyigazgató szerint 350 atlétára számítanak, húsz külföldi, cseh, magyar és osztrák neve is található a nevezettek között, a legnagyobb sztár Šárka Kašparková hármasugró világbajnok. „Azzal számolunk, hogy elindul valamennyi szlovák olimpikon” – jelezte Vladimír Bezdíček szövetségi főedző. – Klocová nyolcszázon igazi ellenfél híján 400 méteren rajtol, a gyaloglók pedig – túl a bajnokságon – csak kiegészítő számban versenyeznek, s az athéni indulók közül mindössze Malíková szerepel.”

Kik teljesíthetik még a július 4-ig meghosszabbított nevezési időszakban az olimpiai szintet? Bezdíček főedző meglepetésre nem számít, azt várja, hogy a Velďáková testvérek az ugrószámokban megbírkóznak a B-szinttel, és Žitňanský megismétli keddi, bécsi A-szintes dobását (64,25 m), s akkor minden kétséget eloszlatna a teljesítménye körül. „A viadal ugyanis nem szerepelt a szintteljesítésre kiszabott versenyek között, s ráadásul jómagam is csak a hírekből értesültem az eredményről. Sajnálom, hogy előre nem jelezte indulási szándékát, ami kötelessége lett volna, s akkor utólag senki sem kérdőjelezhetné meg kiváló eredményét” – tárta fel a Žitňanský-eset részleteit Vladimír Bezdíček.

„Legnagyobb vonzereje a hétvégi bajnokságon a férfi súlylökésnek és kalapácsvetésnek lesz, de tartogat izgalmakat mindkét hármasugrószám és csemegét ígérnek a közönségnek a futások, főleg a gátasok versenyei” – vélekedik Rastislav Matoušek, aki arra számít, hogy a két nap alatt összesen 300 néző látogat ki a bajnokságra. A belépő 40 és 20 korona. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?