Olaszok után görögök

Az Európa-bajnok Görögország legyőzésével mutatkozott be a magyar labdarúgó-válogatott kispadján a holland Erwin Koeman szövetségi kapitányként. A magyar válogatott egy éven belül – barátságos mérkőzésen – legyőzte az aktuális világbajnokot (Olaszország, 3:1) és az Európa-bajnokot is.

Magyar boldogság. Erwin Koeman győzelemmel debütált a kispadon. Reuters-felvételKiválóan tartotta magát a magyar válogatott az első félidőben: a 47. szövetségi kapitány, Erwin Koeman bemutatkozó mérkőzésén a görög válogatott komoly helyzet nélkül jutott vezetéshez a szünet előtti percben, a másodikban aztán már jobban ment az összpontosítás, és a csatárok nélkül felálló magyar válogatott negyedóra alatt elintézte a hivatalban lévő Európa-bajnokot.

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy véli: minden játékosa százszázalékos teljesítményt nyúj?tott a mérkőzésen. „Már az első félidőben is jól játszottunk, a fiúk megértették, mit kérek tőlük és remekül futballoztak, sajnos Huszti fejesénél nem volt szerencsénk, a játékrész végén pedig olyan hiba előzte meg a görögök gólját, amit nem szabad elkövetni” – mondta a holland szakember. „A szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy ne csüggedjenek, hiszen nem játszottak rosszul – értékelte a meccset Koeman. – Remekül kezdtük a második félidőt, rögtön az elején egyenlítettünk, utána remekül játszottunk. Minden megvalósult az elképzeléseimből, jól helyezkedtünk, motiváltak voltunk és sikerült újabb két gólt szereznünk. Talán egy tizenegyes is járt volna nekünk, a meccs után megkérdeztem erről a holland játékvezetőt, de ő azt mondta, nem tudta egyértelműen eldönteni, történt-e szabálytalanság a tizenhatoson belül, ezért továbbengedte a játékot.”

Otto Rehhagel, a vendégek szövetségi kapitánya értetlenül állt csapata veresége előtt: „Mi azt hittük, barátságos meccset játsszunk, a magyarok meg úgy küzdöttek, mintha az Európa-bajnokságon lennének. Ellenfelünk nagyon jól játszott, agresszív volt, és megmutatta az összes hibánkat. Ez a vereség időben jött figyelmeztetés, rengeteget kell még dolgozni, ha sikeresek akarunk lenni az Eb-n” – nyilatkozta Rehhagel. (mti, ns)

Magyarország–Görögország 3:2 (0:1)

Góllövők: Dzsudzsák (47.), Juhász (59.), Vadócz (63.), ill. Amanatidisz (45.), Liberopulosz (92.). Sárga lap: Hajnal, ill. Katszuranisz. Játékvezető: Blom (holland), 8000 néző. MAGYARORSZÁG: Fülöp–Szélesi, Vanczák, Juhász, Lőw–Dárdai, Vadócz–Ge?ra (90. Koltai), Hajnal (83. Orosz), Dzsudzsák–Huszti. GÖRÖGORSZÁG: Nikopolidisz (22. Halkiasz)–Szeitaridisz (65. Vintra), Dellasz (65. Patszacoglu), Kirgiakosz, Toroszidisz–Antszasz, Baszinasz (79. Liberopulosz), Katszuranisz–Hariszteasz, Gekkasz (46. Szamarasz), Amanatidisz (46. Jannakopulosz).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?