Olasz Nagydíj: Vettel nyert!!!

<p>Döbbenet! Az eddig alig ismert Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Olasz Nagydíjat. Kovalainen a második, Kubica a harmadik.</p>

A német Sebastien Vettel nyerte a Forma-1-es világbajnokság idei 14. futamát, a vasárnapi Olasz Nagydíjat. A Toro Rosso pilótája pályafutása első GP-sikerét aratta, és ő lett - 21 évesen és 73 naposan - minden idők legfiatalabb futamgyőztese. Rögtön az elején, miközben javában zuhogott az eső, a rajtot megelőző felvezető körben az eredetileg negyedik starthelyet megszerző Sébastien Bourdais (francia, Toro Rosso) versenygépe nem indult el, a többiek pedig a biztonsági autó felvezetésével vágtak neki az 53 körösnek tervezett GP-nek. Maga a futam - a safety car kiállását követően - viszont csak két ilyen kör után kezdődhetett el.

Az alig 21 éves Vettel, aki a Forma-1 történetének legfiatalabb pilótájaként szerezte meg szombaton a pole pozíciót, ragyogóan jött el, őt követte a finn Heikki Kovalainen (McLaren-Mercedes), harmadikként pedig az ausztrál Mark Webber (Red Bull). A világbajnoki címvédő finn Kimi Raikkönen (Ferrari) - Bourdais "háttérbe vonulása" nyomán - a 13., míg a pontversenyben éllovas brit Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes) a 14. pozícióból indulhatott neki az összesen 306,720 km-es távnak. Vettelék triójával közvetlenül Nico Rosberg (német, Williams) és Felipe Massa (brazil, Ferrari) - akinek gépében motort cseréltek - igyekezett tartani a lépést, ami nem volt egyszerű, hiszen az F1 leggyorsabbnak tartott pályája életveszélyesen csúszóssá vált. A 12. körben Giancarlo Fisichella (olasz, Force India) próbált erőszakosan előbbre törni, de nem sikerült neki, apróbb ütközés után a gumifalban kötött ki. A magát és kocsiját szintén nem kímélő Massa megelőzte Rosberget, miközben Raikkönen és még inkább Hamilton is megkezdte a közelebb zárkózást. Féltávnál Vettel-Kovalainen-Fernando Alonso (spanyol, Renault)-Robert Kubica (lengyel, BMW-Sauber)-Webber-Nick Heidfeld (német, BMW-Sauber) volt az élcsoport sorrendje, egyharmaddal a vége előtt pedig annyi lett a változás, hogy Vettel és Kovalainen mögé Kubica sorakozott fel harmadiknak, Alonso, Heidfeld és Massa előtt, s a még pontszerző két további helyet pedig Hamilton és Webber foglalta el. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?