Odalett a DAC hazai veretlensége

<p>A DAC 1:0-ra kikapott a nagyszombati Spartaktól a labdarúgó Fortuna Liga 24. fordulójában. Ezzel véget ért a DAC másfél éve, 18 mérkőzés óta tartó hazai veretlenségi sorozata.</p>

A nagyszombatiak ezer jegyet igényeltek, de végül nem voltak ennyien. A mintegy 500 vendégdrukker még a kezdő sípszó előtt rákezdett a "Bi Maďara do hlavy" rigmusra, amely újra és újra felhangzott a hangosbeszélő figyelmeztetése ellenére. Néhány petárda is repült. A 12 mérkőzés óta veretlen, de idegenben ebben a szezonban még nyeretlen Spartak kezdte jobban a mérkőzést, Vlasko már a második percben gólt rúgott - 0:1. A 10. percben Szabó Ottó pont Vojtuš elé vette le a labdát, de végül valahogy tisztázott (a vendégek büntetőt reklamáltak). Negyedóra játék után Polaček nem túl ideálisan jött ki egy beívelesre, de Nikolics fejese fölément.  Ezután mezőnyben fokozatosan a DAC került fölénybe, a sárga-kékek többet birtokolták a labdát, de egyetlen kapura tartó lövésük sem volt az első félidőben. A szünetben a nagyszombati drukkerek valahogyan leszedték a hivatalos DAC-zászlót a rúdjáról. A rendezőknek is közbe kellett avatkozniuk, állítólag könnygázt is bevetettek. Mindeközben Vadkerti Imre énekelte, hogy "Kárpátok gyűrűjéből szállj fel, szabad madár". A második félidő is óriási Trnava-helyzettel indult: Cleber lövését bravúrral védte Polaček. Igyekezett a DAC, de a kapu előtti kavarodásokból nem tudott valódi helyzetet teremteni. Voltak próbálkozásai Horváth Bélának, a 78. percben pedig Brašeň lőtt a kapu fölé. Két perccel később  ő könyvelhette el a hazaiak első kapura tartó lövését, de Kelava védett. Az utolsó tíz perc nagyon ideges hangulatban zajlott, Pavlík játékvezetőnek több ítélete is felháborodást váltott ki a lelátón. Közben egy vendégdrukker be akart futni a pályára, de gyorsan lekapcsolták. A végén még Michalíknak kellett mentenie Sabo elől. A nagyszombatiak első idegenbeli győzelmüket aratták ebben a szezonban, a DAC másfél év, 18 mérkőzés után először kapott ki hazai pályán. DAC-Trnava 0:1 (0:1)Góllövő: Vlasko (2.)Sárga lap: Kwin, Szarka, ill. Nikolics, Janečka.Játékvezető: Pavlík, 5411 néző.DAC: Polaček - Turňa, Michalík, Kwin (75. Majerník), Szabó O. - Sesar (37. Horváth Béla), Ljubicic - Štepanovský (71. Černák), Sarr, Brašeň - Szarka.TRNAVA: Kelava - Janečka, Nikolics, Greššák, Čonka - Casado (82. K. Kuzma), Hlinka - Cleber, Vlasko (75. Sládek), E. Sabo - Vojtuš (70. Vyskočil).
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?