Nyitrai elsőség a Zobor alatt

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSNyitra. A veretlenül menetelő vendéglátó nyitrai ifik diadala került a krónikába a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség serlegéért első alkalommal rendezett teremtornán.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Nyitra. A veretlenül menetelő vendéglátó nyitrai ifik diadala került a krónikába a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség serlegéért első alkalommal rendezett teremtornán. A kerületi futballszövetség ifjúsági szakbizottsága által szervezett seregszemlén a nyitrai városi sportcsarnokban a területi szövetségeket képviselő tíz ifiválogatott (1996. január 1-je után született gyerekek) mérte össze tudását. A tizenkét fős válogatottak mezét csupán a területi bajnokságban játszó együttesek futballistái viselhették. A vágbeszterceiek nem jelentkeztek, a rendezvény rajtját megelőzően pedig a komáromiak lemondták részvételüket. A szervezők változtattak az eredeti csoportbeosztáson, a nagytapolcsányiak a B csoportba a komáromiak helyére kerültek. A csoportokban a mezőny két eminense, a rendkívül gólerős nyitraiak (25 találat) és a trencséniek (22) alakulata veretlenül vette az akadályokat. Az A csoportban játszó lévaiak is jól tartották magukat, négy győztes párharc után csupán a házigazdáktól szenvedtek vereséget, a harmadik helyen zártak.

A fináléban két ízben is vezettek a trencséniek, de a Kristián Maťko edző által irányított, zoboraljai klubokból verbuválódott hazaiak kétszer is egyenlítettek, s a végjátékban a mezőny gólkirálya, Filip Blaškovič találatával kiharcolták a győzelmet.

„A nívós seregszemle összecsapásai láttán az a benyomásom támadt, hogy a résztvevők zöme felsőbb osztályokban játszó csapatokban is megállná a helyét” – értékelte a rendezvény színvonalát Jozef Jakuš, a kerületi szövetség iskolai- és ifjúsági szakbizottságának elnöke.

A szervezők a népszerű diáktornák után most az ifik mezőnyében is a tornasorozat folytatására összpontosítanak. „Bár még nem ismert a második felvonás helyszíne, annyi biztos, hogy lesz folytatás” – bizakodott Ladislav Gádoši, a Nyugat-szlovákiai Futballszövetség elnöke.

A tornagyőztest serleggel, a rendezvény legjobb kapusát (Jozef Myšák), mezőnyjátékosát (Jozef Ondrejka) és góllövőjét (Filip Blaškovič) pedig különdíjjal jutalmazták.

Nyitrai tornatények a Hírkosárban. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?