Nyerni kell a magyaroknak

<p>A szlovák férfi kézilabda-válogatott a 17. helyen végzett a svédországi világbajnokságon. A magyar csapatnak ma (18.15) hat góllal kell megvernie a németeket ahhoz, hogy esélye maradjon az olimpiai kvóta megszerzésére.</p>

Heister Zoltán védencei első vb-győzelmüket a románok elleni helyosztón szerezték meg, 38:33 arányban nyertek. „Végre küzdöttünk. Nem mondom, hogy hiba nélkül játszottunk, de végre nézhető volt a játékunk. Megmutattuk korábbi erényeinket, diktáltuk a tempót” – értékelte a történteket a szövetségi kapitány.

A 17. helyért az osztrák csapattal mérkőzött meg a válogatott. A szlovákok gyengén kezdték a mérkőzést, viszont a a félidő hajrájára összekapta magát a csapat, s 19:18-as előnnyel vonult az öltözőbe. A második félidőben állandósult a szlovák fölény, a sok hibával játszó osztrákok már nem tudtak fordítani, a végén 39:35 arányú szlovák siker született.

Heister válogatottja a csoportkörben ugyan nem tudott nyerni, de mindkét helyosztót sikerrel vette – ezzel együtt a 17. hely az elvárások tükrében komoly csalódásnak számít.

Győzniük kell a magyaroknak

A magyarok a várakozásoknak megfelelően szombaton 24:37-re kikaptak Franciaországtól. „A franciák jobb játékosállománya jobb. Amíg a komplett csapatot küldhettem pályára, addig nemcsak vezettünk, hanem egy nagyon magas színvonalú mérkőzést tudtunk játszani. Amivel nem vagyok elégedett, hogy a védőjátékunk ebben a fázisban is elmaradt az elvárt színvonaltól” – jelentette ki a találkozó után Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki hozzátette, a második félidőben már a németek elleni találkozóra készült. Okkal, mert az sorsdöntőnek bizonyulhat, hiszen a mai ellenfél legyőzte az esélyesebbnek tartott Izlandot is. A középdöntő I. csoportjában így bonyolult helyzet állt elő: a ma délután egymással játszó magyarok és németek is 2-2 ponttal állnak, s elképzelhető, hogy a körmérkőzések végére Izlanddal együtt négyen is 4-4 ponttal zárhatják a középdöntőt. Spanyolország és Franciaország továbbjutása biztosnak látszik. Mocsai Lajos gárdája még akkor sem nyugodhat meg, ha megveri a németeket, legalább hat góllal kell nyernie ahhoz, hogy biztosan a legjobb négy között végezzen, s a negyeddöntőbe jusson, egyben harcban maradjon az olimpiai kvótáért.

Hazaküldtek egy bírót

Nem múlt el botrány nélkül a hétvége a vb-n: szexuális zaklatás miatt küldtek haza egy játékvezetőt. A Local című, angol nyelvű svéd hírportál szerint a meg nem nevezett férfit azért vették ideiglenesen őrizetbe, mivel – közelebbről nem tisztázott okokból – letolta nadrágját és nemi szervét mutogatta a szálloda szobalányainak. „Az incidensről a rendőrségtől szereztünk tudomást, de miután a vizsgálatok még nem fejeződtek be, nem szeretnénk kommentálni az esetet” – nyilatkozta Patrick Strube, az IHF szóvivője. (MTI, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?