Nyékvárkonyi testvérek gólparádéja

régiófoci

Az ekecs-apácaszakállasiak vendégeként hengereltek, 9:2 arányban győztek, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően átvették a vezetést a tabellán, folytatták idény eleji győzelmi sorozatukat a nyékvárkonyiak a dunaszerdahelyi területi focibajnokság VII. (AG Sport) ligája 6. fordulójában.

A gólzáporos párharc érdekessége, hogy a győztes csapatban a Kósa fivérek, Balázs, Dávid és Mihály hét találattal járultak hozzá a sikerhez. Már az első félidőben mesterhármast produkált Kósa Mihály, az együttes játékosedzője. Dávid, aki gólkirályként már több ízben is rivaldafénybe került, úgyszintén triplázott. A kapusposzton tüsténkedő Balázs pedig az első játékrész végén büntetőből volt eredményes.

Eddig még nem volt rá példa, hogy egy bajnokin mindhárman góllövőként kerüljünk a jegyzőkönyvbe. Örülök, örülünk, hogy most ez összejött. Egyébként szakadéknyi különbség volt a két csapat között. Minden tekintetben felülmúltuk a vendéglátókat, a helyzetek számára való tekintettel akár két számjegyű győzelmet is arathattunk volna. De ne legyünk telhetetlenek. Az első félidő végén tizenegyeshez jutottunk. A mérkőzéseken ugyan én vagyok az ítéletvégrehajtó, ezúttal azonban kivételt tettem. Biztos előnyünk tudatában Balázsnak kínáltam fel a büntetőt, aki élt a lehetőséggel. Hozzáteszem: az első félidőben csupán a Kósa vezetéknév került a jegyzőkönyvbe” – elevenítette fel a találkozó pikantériáját Kósa Mihály.

A felsőbb osztályokban is megfordult rutinos futballista öt éve ismét szülőfaluja sikereiért harcol. A játékosedző az elmúlt bajnoki idényben Szőcs Lászlónak adta át a karmesteri pálcát, de a nevezett külföldi szerepvállalását nem tudta összeegyeztetni nyékvárkonyi teendőivel, ezért Kósa Mihály ismét kettős szereposztásban tevékenykedik. Vajon minek tudható be a jelenlegi listavezető remeklése? „Beérőben van munkánk gyümölcse. Harminc fölötti rutinos futballisták alkotják a kollektíva gerincét, köréjük épül a csapat. Idősek és pályafutásuk elején tartó huszon- és tizenévesek jól kiegészítik egymást. A tizenkilenc fős játékoskeretben nincs gyenge láncszem. Hasznunkra válik az is, hogy nagy súlyt helyezünk az utánpótlás képzésére. Három, még ifista korú futballistát is csatasorba állítok – fűzte tovább a gondolatsort a gólerős tréner. – Nem elégszünk meg azzal, hogy élre álltunk. Igyekszünk tovább folytatni a csapatépítést, a sikersorozatot. Így lesz ez vasárnap is, a bakaiak elleni presztízscsatán természetesen győzni szeretnénk.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?