Nyékvárkonyi kudarcok, balonyi diadalok a 7-es szám jegyében

balony

A dunaszerdahelyi területi bajnokság AG Sport ligája 9. fordulójában az őszi idényben vendéglátóként másodszor rezdült hétszer a nyékvárkonyiak hálója, másodízben vágtak hetet ellenfelüknek a balonyiak a két alakulat egymás elleni összecsapásán. 

Az egykor szebb napokat megélt hazaiak ugyan jól kezdték az idényt, a 3. fordulót követően hat pontnál tartottak, ezt követően megtorpantak, zsinórban hat bajnokit buktak el. Hálóőrük az eddig lejátszott kilenc találkozón harmincnégyszer kapitulált… „Gödörbe kerültünk, melyből képtelenek vagyunk kilábalni. Mondhatni elpártolt tőlünk a szerencse. Képtelenek vagyunk profitálni ziccereinkből, ugyanakkor temérdek elkerülhető gólt kaptunk. Előbb a somorjai STK-fakótól kaptunk hetet (1:7), vasárnap pedig a balonyiak javítottak gólarányt (0:7) nálunk. Az eredmény alapján akár azt is gondolhatná az olvasó, hogy nem voltunk egy súlycsoportban az ellenfelekkel, de ez nem így volt.  A somorjaiak elleni összecsapáson vezettünk, a 39. percben még 1:1 volt az állás. A balonyiak elleni összecsapáson először a 35. percben rezdült a hálónk. Amint az ellenfél előnyhöz jut, bepánikolunk, összeroppanunk” – nyilatkozta a két méretes zakóról Kósa Mihály, a nyékvárkonyiak játékosedzője, aki ősszel két találattal járult hozzá csapata gólterméséhez. Mire lesz szükség a javulás érdekében? „Elsősorban fejben kell mielőbb rendet raknunk. Szerintem egy győzelem is sokat nyomna a latban, felrázná a csüggedni látszó társaságot, visszahozná a fiúk elillant önbizalmát. Vasárnap délután, a felbáriak elleni újabb hazai párharcunkon megpróbálunk véget vetni szurkolóinkat keserítő negatív szériánknak” – bizakodott Kósa Mihályt. A balonyiak két gólzáporos győzelme természetesen beszédtéma a csallóközi fociberkekben. „Nincs ebben semmi ördöngösség. Egyszerűen arról van szó, hogy néhány héttel ezelőtt befejeződött a szabadságok időszaka, s a sérülteket, eltiltottakat leszámítva a mérkőzéseken már a legerősebb összeállításban lépünk pályára. Népes kerettel rendelkezünk, a konkurencia is jót tesz a csapatnak. Tudunk variálni. Ugyancsak a javunkra vált, hogy az utóbbi meccseken javult a helyzetkihasználás. Jó a hangulat az öltözőben, összetartó kollektíva a miénk” – nyomatékosította a sikerekhez vezető út legfontosabb ismérveit Wunderlich Zsolt, a csilizköziek trénere. A balonyiak vasárnap a diósförgepatonyiakat látják vendégül. „Derbi lesz a javából. A vendégek jó játékerőt képviselnek. Remélem, nem lőttük el az összes puskaporunkat. Nem számítok gólesőre, de győzelemre annál inkább” – latolgatta az esélyeket Wunderlich Zsolt.
 

Ágh István

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?