Nyárbúcsúztató futás

Nagymegyer.

Nagymegyer. Számos óévbúcsúztató futás után szeptember derekán először rendeztek nyárbúcsúztató futóversenyt a csallóközi fürdővárosban.

„Pár nappal szeptember 15-e előtt jött a felkérés, hogy a nyárbúcsúztató kulturális rendezvény napján legyen Nagymegyeri Mérföld nevű verseny a termálfürdőnél található sétányon és annak környékén. A versenytávot – az 1609 métert – az esemény előtti este pontosan kimértük Józsa Gyula helyi hosszútávfutóval, de másnap kiderült, hogy a nyárbúcsúztató programjainak ezután felépített színpada és az előtte lévő sátor teljes szélességben elfoglalja a futópályát, ezért módosítanunk kellett a táv hosszán és vonalán, így lett az egy mérföldből végül csak 1350 méter” – tárta fel a lerövidített versenypálya történetét Molnár László távfutó, a sportesemény egyik főszervezője.

Első nekifutásra ugyan rövidebb lett a versenytáv hossza Nagymegyeren, de jövőre már a teljes mérföldet kell a versenyzőknek teljesíteniük. Mert lesz folytatás, ugyanis a szervezők ebből a futóversenyből is hagyományt szeretnének teremteni.

A délután kettőre meghirdetett tömeges rajtnál harmincan vágtak neki a távnak, fele-fele arányban voltak a férfiak és nők, a versenyzőket mindössze két korcsoportba sorolták, a választóvonal a 18 éves korhatár volt. A magyarországi futóknak köszönhetően mindjárt nemzetköziként könyvelhették el a versenyt. A nőknél a dunaszerdahelyi Heringh Veronika lett az első, a férfiaknál a a csallóközkürti Hodossy Péter vitte el a pálmát, ő lett az abszolút leggyorsabb futó is. A 18 éven aluliak között a lakszakállasi Tóth Tímea és a nagymegyeri Görözdös Bálint diadalmaskodott.

„Minden részvevő, aki teljesítette a távot, Nagymegyeri Mérföld 2015 feliratú emlékérmét kapott, ezenkívül a győztesek tárgyi jutalomban és néhányan különdíjban is részesültek. A különdíjakat magánszemélyként a tatabányai Sprint Futóklub elnöke, Lamatsch János ajánlotta fel” – fűzte hozzá Molnár László.

Versenytények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?