Nurkovics két góljával győztek a komáromiak

komáromi focisták
Komárom |

A II. labdarúgóliga 21. fordulójában a komáromi KFC esélyesként lépett pályára a kiesési zónában tanyázó eperjesiek ellen. Mint ahogy az várható volt, a Duna-partiak biztos 2:0-s győzelmükkel megerősítették 5. helyüket az élmezőnyben, a Komáromban egyébként jól küzdő eperjesi csapat ellen.

Jozef Olejník legénysége az eddigi tavaszi három meccsen csak két pontot szerzett, és a jó eredményekre éhes, népes komáromi szurkolótábor az egy vereség és két döntetlen után már nagyon vágyott a győzelemre.

Az az első perctől világos volt, hogy mindkét csapat a szurkolók által kedveltebb támadófocit játssza. A komáromiak az első tapogatózó öt perc után egy jó negyedórára beszorították a keletieket a saját térfelükre, de nagy igyekezetük ellenére sem rezdült meg egyszer sem az eperjesiek hálója. Ebben jelentős szerepe volt a vendégek kapusának is, Patrik Lukáčnak, akit veszélyes lövésekkel Lupčo, Erik Ujlaky és Nurkovics foglalkoztattak. A komáromiak támadásai a 29. percben értek csaknem góllá, amikor Dominik Ujlaky jobb oldali beadását Nurkovics fejjel csúsztatta hátra a tizenhatos vonalra, ahova jó pillanatban érkezett Domonkos, és kapásból a jobb felső sarok fölé bombázott. A komáromi támadások a félidő végéig nem szűntek. A 33. percben Nurkovics kapott középről egy hosszú átadást, két hátvédet kicselezett a bal oldalon és a hosszú felső sarokba tartó lövését Lukáč mesterien húzta le. A komáromi kihagyott helyzetek után a 41. percben a vendégeknek is adódott egy nagy gólhelyzete, de Strachan 12 méterről az égbe lőtt, és az eredmény nem változott.

A második félidőben is végig a Duna-partiak voltak aktívabbak. A 48. percben Erik Ujlaky kapott a tizenhatoson belül egy jó labdát, de hosszan tette maga elé, és az a kapus zsákmánya lett. Három perccel később Domonkos bombázott ismét 17 méterről a léc fölé. A komáromiak gólszerzési vágya a 63. percben érett góllá. Domonkos magas átadását Nurkovics a tizenhatoson belül mellel tette maga elé, a védőket maga mögött hagyta, és éles szögből védhetetlenül lőtt – 1:0. A komáromiak középcsatárát az eperjesiek nem nagyon tudták tartani. A 78. percben Nurkovics egy 30 méteres keresztpasszt kapott a jobb oldalról Pinte Patriktól, ismét éles szögből lőtt kapura, a labdához az ötös sarkánál az egyik hátvéd kézzel ért, s a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A megítélt büntetőt Nurkovics biztos lábbal értékesítette – 2:0. A komáromiak javuló játékkal nyerték első tavasz mérkőzésüket, s megerősítették 5. helyüket a tabellán.

A komáromiak vezetőedzője, Jozef Olejník szerint a Duna-partiaknak csak a győzelem volt elfogadható eredmény a tabellán a 14. helyen tanyázó keleti csapat ellen. A győzelmi vágy valósággá vált, de a tárgyilagos szemlélő szemével nem született könnyen, mert a komáromiak a támadások befejezésénél nem voltak elég határozottak, és bár az első félidőben volt három-négy ígéretes helyzetük, mind elpuskázták. A második félidőben Samir Nurkovics gólra törő játéka hozott áttörést, a majd hétszázas szurkolótábor nagy örömére.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?