Női vízilabda Világliga - A kínai válogatottat is legyőzte a magyar csapat

Peking |

<p>Az oroszok 11-10-es legyűrése után egy góllal a vendéglátó kínaiakat is legyőzte a magyar női vízilabda-válogatott a Világliga Pekingben zajló, nyolccsapatos szuperdöntőjében: a második napon Merész András alakulata 14-13-ra nyert az A csoportban.<br />&nbsp;</p>

Eredmény:
Magyarország-Kína 14-13 (4-3, 4-4, 1-3, 5-3)
-----------------------------------------------------------
    gól: Szűcs, Bujka 3-3, Takács, Menczinger 2-2, Antal, Horváth, Keszthelyi, Tóth 1-1

    A hazai szövetség beszámolója szerint akárcsak az első körben, most is az utolsó másodpercekben szerzett góllal győzött a magyar együttes, amely végig szoros meccset játszott a házigazdák legjobbjaival. A második nyolc percben ugyan 6-3-ra, majd 7-4-re is megugrottak Takács Orsolyáék, 7-7-nél azonban a kínaiak beérték őket. A félidőben 8-7 volt a magyaroknak, ám a vendéglátók a harmadik negyedben a kétezer néző nagy örömére átvették vezetést. A tavaly Eb-bronzérmes, az olimpián negyedik vendégek azonban 9-10 után fordítottak, majd a 12-11-et követő kínai egyenlítés után is tartották a lépést az olimpiai ötödik helyezettel (13-13). A véghajrában pedig - akárcsak az első nap az oroszok ellen - ismét Szűcs Gabriella lőtt gólt, ezúttal kilenc méterről, és kialakította a 14-13-as végeredményt.
    Merész András szövetségi kapitány:
"A harmadik negyedben elég mély hullámvölgybe kerültünk, de azért megmutattuk, hogy innen is van visszaút. A csapatszellem kiemelendő, ez kellett a mostani győzelemhez - ami nagyon fontos a későbbiekre nézve."
    Az oroszokat vasárnap 13-9-re legyőző amerikaiak ellen a csoportelsőség lesz a tét az utolsó körben, hétfőn - ehhez mindenképpen nyerni kell, még ha büntetőkkel is.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?