Női kézilabda BL - Döntetlent játszott a Győr Ikastban, 5 pont a középdöntőre

Budapest/Ikast |

<p>A már továbbjutott Győri Audi ETO KC négy másodperccel a vége előtt kapott góllal 22-22-es döntetlent játszott a szintén középdöntős dán Midtjylland otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének zárásán.</p>

A magyar csapat 5, a macedón Vardar Szkopje 4, a dán együttes pedig 3 pontot visz magával ebből a kvartettből a maximális 8-ból a január 8-án kezdődő középdöntőbe. 
    

Női BL, 6. (utolsó) forduló:
    C csoport:
Midtjylland (dán)-Győri Audi ETO KC 22-22 (12-10)
-------------------------------------------------

A magyar csapat eddigi egyetlen vereségét éppen az ikasti klubtól szenvedte el október 25-én az Audi Arénában (21-26), és most azt kellett szem előtt tartania, hogy a középdöntőbe ne 4, hanem lehetőség szerint 6 pontot vigyen magával a maximális 8-ból. 
Az első negyedórában fej fej mellett haladt a két csapat, majd 7-5-ös előnybe került a házigazda. Amikor pedig 9-6 lett az állás, akkor Ambros Martin időt kért. Eduarda Amorim révén sikerült felzárkózni, és a szünetig csökkenteni a különbséget.    

A második félidő elején állva hagyta ellenfelét a Midtjylland, elhúzott 16-11-re, ekkor megint rendezni kellett a sorokat. Azonban továbbra is gyenge volt a támadójáték, sok lövést tudott blokkolni a dán védőfal, így ekkor még esély sem volt a felzárkózásra. Martin cserékkel próbált frissíteni, és ettől legalább a védelem feljavult. A 48. percben, 18-15-nél a hazaiak kértek időt, de nem jöttek ki a hullámvölgyből. Emberelőnyben 18-17-re feljött az ETO, és a következő támadásnál Planéta Szimonetta is betalált (18-18). Jött a fordítás is, erre gyorsan újból időt kértek a hazaiak. A Midtjylland 14 perc után talált be Kiss Évának, és az utolsó perc 21-21-ről indult. A vendégek büntetőhöz jutottak 18 másodperccel a vége előtt, Görbicz Anita pedig nem hibázott. Ám volt válasz 4 másodperccel a lefújás előtt, így döntetlen született.
    

Szombaton játszották:
Vardar Szkopje (macedón)-Hypo NÖ (osztrák) 37-25 (15-14)
A végeredmény: 1. (és középdöntős) Győr 9 pont, 2. (és középdöntős) Szkopje 8, 3. (és középdöntős) Midtjylland 7, 4. Hypo NÖ 0
    B csoport:
    később:
FTC-Rail Cargo Hungaria - Fleury Loiret (francia) 17.00
    szombaton játszották:
Thüringer HC (német)-Podravka Koprivnica (horvát) 29-19 (13-6)
    Az állás: 1. (és középdöntős) FTC-Rail Cargo Hungaria 9 pont/5 mérkőzés, 2. (és középdöntős) Thüringer HC 5/5 (138-129), 3. (és középdöntős) Fleury Loiret 5/4 (94-92), 4. Podravka Koprivnica 1/6

A párizsi terrortámadások miatt elhalasztott Fleury-Thüringer mérkőzést január 6-án pótolják.

Az első három helyezett jutott a január 8-án rajtoló középdöntőbe, ahova magukkal viszik az egymás ellen elért eredményeket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?