NOB-FIFA-egyeztetés a 2022-es foci-vb-ről

Lausanne |

<p>A Nemzetközi Olimpiai Bizottság még az előtt egyeztetne a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséggel, hogy a FIFA eldönti, pontosan mikor is legyen a 2022-es katari futball-vb.</p>

Jacques Rogge, a NOB elnöke csütörtökön jelezte: arra kéri a FIFA-t, beszéljék meg az időpontot, mert tartani lehet attól, hogy a tél idejére tervezett vb ütközne a 2022-es téli olimpiával.
Rogge kiemelte: egyelőre nincsenek kapcsolatban a labdarúgó-szövetséggel, mert még nincs előkészítve a döntés, hogy a katari nyári, gyakorta 50 Celsius-fokot hozó melegből a januári-februári szezonba tegyék át a tornát - ez éppen a téli ötkarikás játékok időszaka.
"Az eredeti elképzelés szerint a 2022-es vb-t júniusban-júliusban rendezik. Ez állt a papírokban, és a FIFA-tagok arra szavaztak, hogy ha Katarban van a vb, akkor légkondicionált stadionokban játsszák a mérkőzéseket" - fogalmazott Rogge.
Joseph Blatter, a FIFA elnöke - aki éppen szerdán kért bocsánatot Rogge-tól a NOB-ot ért kritikái miatt - a múlt héten azt mondta: szerinte januárban kellene rendezni a katari vb-t. Hozzátette ugyanakkor, 11 év van még addig, és van idő a döntésre.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?