„Nincs problémánk Sampaolival”

Lionel Messi

Ma a C és a D csoportban zárulnak a csoportküzdelmek a labdarúgó-vb-n.
 

Elkerülni a horvátokat

Dániának pontot kell szereznie a már továbbjutott, ám még nem biztos csoportelső Franciaország ellen, ha nem szeretné nyolcaddöntős helyét az ausztrál–perui meccs eredményétől függővé tenni.

A dán szövetségi kapitány, Age Hareide még májusban tett arról, hogy a mai rivális kellően feltüzelve lépjen pályára együttese ellen, amikor úgy jellemezte a francia nemzeti csapatot, hogy „semmi különös”. „Beszélgettünk erről egymás között, s mindannyian meg akarjuk mutatni neki, hogy tévedett”– mondta a francia középpályás Corentin Tolisso. Paul Pogbának ráadásul külön is odaszúrt a dán szakember, amikor a sűrű hajnyírásaira tett megjegyzést. „Akár vörösre is festethetném a hajamat. De komolyan, majd beszélnek inkább a tetteink a pályán” – reagált nevetve a Manchester United középpályása, aki viszont Tolissóhoz hasonlóan nagyon fontosnak nevezte, hogy csapata ne a horvátokkal találkozzon a folytatásban.

Aranylabdát Modricnak

A balkáni gárda már továbbjutóként várhatja az utolsó meccset a D csoportban. Ennek fényében nem lenne meglepő, ha Izland ellen az eddig kispadozók jóval nagyobb szerepet kapnának. „Nekünk arra is gondolnunk kell, hogy hat sárga lapos játékosunk van. Bennünk az ő eltiltásuk miatt van félelem” – utalt a liverpooli játékos csapattársai közül Ivan Rakiticre, Ante Rebicre, Sime Vrsaljkora, Mario Mandzukicra, Marcelo Brozovicra és Vedran Corlukára, akik újabb sárga lap esetén a nyolcaddöntőben eltiltottak lennének.

Lovren szerint Rakitic és Luka Modric nélkül esélytelenek lennének a vb-n, utóbbit még az Aranylabda várományosaként is említette. „Német vagy spanyol játékosként sokkal több figyelmet kapna” – utalt a Real Madrid középpályására a honfitárs. Hozzátette: a vb-n nyújtott teljesítményével azonban Modric képes lehet a figyelem középpontjába kerülni.

A két együttes már a selejtezősorozatban is találkozott egymással, Izland 1:0-ra, Horvátország 2:0-ra nyerte meg a hazai mérkőzését. Előbbi viszont két ponttal megelőzte, így pótselejtezőre kényszerítette utóbbit. Izlandnak ez az egyetlen győzelme a horvátokkal szemben, egy döntetlen és négy vereség mellett.

Krízismenedzsment

A két fordulót követően egypontos argentin válogatott a továbbjutásban csak akkor reménykedhet, ha legyőzi Nigériát. De sorsa még akkor is függ a csoport másik mérkőzésének végeredményétől.

A dél-amerikaiak két mérkőzésükön csak egy gólt szereztek (Sergio Agüero Izlandnak lőtt találata egy pontot ért), miközben Lionel Messi tizenkétszer próbálkozott kapura lövéssel eredménytelenül, de Maximiliano Meza is hiába iparkodott, és teremtett hat gólhelyzetet – a legtöbbet a D csoportban –, az argentinokon ez sem segített.

Javier Mascherano, a dél-amerikaiak 34 éves labdarúgója Messivel kapcsolatban utalt arra, hogy a többi emberhez hasonlóan a Barcelona ötszörös aranylabdása is lehet frusztrált, de úgy érzi, hogy ennek ellenére jól van, ők pedig bíznak benne. A szövetségi kapitánnyal, Jorge Sampaolival való kapcsolatukról elárulta, hogy az a híresztelésekkel ellentétben „teljesen normális”.

„Ha valami problémánk lenne vele, akkor azt megmondanánk neki” – hangsúlyozta Mascherano. Azt azonban elismerte a védő, hogy a horvátoktól elszenvedett vereség után krízismegbeszélést tartott a csapat és a kapitány. „A futballról beszéltünk, és arról, hogyan kerülhetnénk ki a gödörből. Még a legjobb edzők is kérhetnek tanácsot a játékosoktól” – tette hozzá Mascherano.

Nigéria és Argentína legutóbb 2017 novemberében Krasznodarban találkozott, ahol az afrikaiak bizonyultak jobbnak (4:2) barátságos mérkőzésen. 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?