Nincs pánikhangulat

Komárom. Egyetlen komáromi elsőség sem született a hét végi, idei első síkvízi kajak-kenu válogatón. Az eredmények szintjén ez vaskos meglepetés, hiszen Riszdorferéktől kajak egyesben, vagy kettesben elvárható volt a győzelem.

Komárom. Egyetlen komáromi elsőség sem született a hét végi, idei első síkvízi kajak-kenu válogatón. Az eredmények szintjén ez vaskos meglepetés, hiszen Riszdorferéktől kajak egyesben, vagy kettesben elvárható volt a győzelem. Erre K1-esben mind ezer, mind ötszáz méteren a duklás Erban nyert, két komáromi, Vlček és Riszdorfer Mihály előtt. A K2-es egységekben sem remekeltek a Duna-partiak: ezren a fiatalabbik, Riszdorfer Richárd, Vlček páros végzett a második, a tapasztaltabb világbajnok egység, vagyis Riszdorfer Mihály és Bača pedig a harmadik helyen. Ötszázon helyet cseréltek a képzeletbeli dobogón. Kenuban Grassl, kétszázon, azaz sikerszámában sem tudott nyerni Pálešsel szemben.

Mi történt a fiúkkal? – kérdeztem Soós Tibort, a komáromiak mesterét. Szavaiból kiderült, nincsenek pánikhangulatban. Mindössze olyan helyzetbe kerültek, hogy ezután nem elég csak egyszer nyerniük, két győzelem kell a vb- és Eb-részvételhez. Amúgy is az idény elejétől a kajak négyesben gondolkodnak, azzal viszont elég egy válogatót nyerni. „Tanulva a tavalyi hibából, amikor az Eb-n voltak csúcsformában a fiúk, a vb-n pedig csak emlékeztek a szebb napokra, most másképp halad a felkészülés. Még kevesebb gyorsasági edzés van mögöttünk, inkább a kitartás gyakorlása volt túlsúlyban. Erban benne ült mindegyik győztes hajóban, de mindig friss társsal versenyzett. Védenceim közül Bača lázasan, Riszdorfer Misi nyakfájdalmakkal kajakozott. Mechelenben, a VK-n Misi egészségesen simán megverte Erbant, edzésen egy hete szintén legyőzte klubtársait. Most Vlček Erik kétszer is elé került, mert kirobbanó formában versenyzett, aminek örülök. Ezren a fiatalabb K2-es egységünk lett második, Ricsi és Erik ugyanis kitartóbbak, nekik jobban ül ez a táv. Az viszont tény, hogy megerősödött a szlovákiai kajakosok mezőnye, Erban feltörése pedig még több munkára készteti védenceimet, jobban összekovácsolja a tavalyi kajak négyes tagjait” – magyarázta Soós Tibor.

Kenu egyesben Grassl Antal ötszázon ismét közelebb került Ostrčilhez és Pálešhez, kétszázon viszont pechje volt, mert a szabálytalan rajt után azt várta, a rajtbíró visszarendeli a mezőnyt, ő azonban továbbengedte, így a komáromi kenus jóval később, a győzelem esélye nélkül eredt a többiek nyomába. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?