Nincs még bajnok a II. jégkorongligában

jégkorong
Rimaszombat |

Döntetlenre áll a lévaiak és a rimaszombatiak párharca a II. jégkorongliga bajnok címéért, ami egyben osztályozó is az I. ligába kerülésért, mivel a visszavágón 3:2-es rimaszombati siker született. Szombaton harmadik meccs dönt a győztesről.

Követték a közelmúlt hagyományait a csapatok, hiszen az előcsatározások során is csupán a harmadik összecsapás után szerezték meg az osztályozóban való indulás jogát. Emlékeztetőül: a gömöriek a Bardejov skalpját kaparintották meg, míg a Garam mentiek a púchoviakat kényszerítették megadásra.


Több mint ezren voltak kíváncsiak a két csapat második mérkőzésére, holott a rimaszombati jégcsarnok kapacitása hivatalosan mindössze háromszáz férőhely. Noha a lévaiak az első megmérettetésen 3:2-es előnyre tettek szert, ismerve az ellenfél képességeit, nem érezhették magukat biztos továbbjutónak.


Az első negyedben szinte minden összejött a vendégeknek, akik jobban elkapták a fonalat, és az U20-asok legutóbbi világbajnokságán is szerephez jutott Juraj Sklenár ordító helyzeteket hatástalanított, védéseivel főszerepet vállalt az eredmény alakulásában. Erik Šramaty a 16. percben mesterien ismert fel egy lehetőséget, és máris betalált a veterán Karol Križan hálójába. A 35. percben aztán Jozef Mihalík növelte a vendégelőnyt. Innen fordítottak a hazaiak, akik átvették a játék irányítását, ötletesen ostromolták ellenfelük kapuját, és a második negyed utolsó percében két gólra is szert tettek. Először Georgy Vilchinskiy talált rést a vendégek védekezésében, és parádés góllal hívta fel magára a figyelmet. A lévaiak alig ocsúdtak fel a döbbenetből, amikor egy fatális védelmi botlásukat követően Ján Slovák kiegyenlített. Az utolsó negyedben hosszú ideig nem esett gól, és komoly taktikai harc folyt a jégen. Nagyjából mindenki sejtette, hogy aki betalál, győztesként vonulhat az öltözőbe. Nem is tévedtek, hiszen Artem Dmitriev hét perccel a párbaj vége előtt beállította a 3:2-es végeredményt, ami azt jelenti, hogy a mindent eldöntő harmadik mérkőzésre szombaton (18.00) Detván kerül sor.


„Az elején nehézkesek voltunk, de később többet hibázott az ellenfél, mint mi, és ez döntött. Kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, és a kapusok feladatuk magaslatán álltak” – értékelt Michal Slovák, a rimaszombati HKM klubelnöke és játékosa.


„A sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. Nem tudtuk megtartani kétgólos előnyünket, ami végzetesnek bizonyult. Színvonalas meccsnek lehettünk szemtanúi, látszott, hogy a bajnokság két legjobb alakulata találkozott” – vélekedett Jaroslav Matejov lévai edző.
 

Érdekes

OSZTÁLYOZÓ AZ I. LIGÁBA JUTÁSÉRT

Második mérkőzés: Rimavská Sobota–Levice 3:2 (0:1, 2:1. 1:0), g.: Vilchinskiy (39.), Slovák (40.), Dmitriev (53.), ill. Šramaty (16.), Mihalík (35.). Az állás: 1:1.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?