Niké Liga: Több új igazolással hangolt a DAC a Spartakra

dac

A DAC labdarúgócsapata 17.30-kor kerületi rangadót játszik a nagyszombati Spartak otthonában a Niké Liga 20. fordulójában.

A sárga-kékek minimalista győzelemmel kezdték a tavaszi szezont, múlt szombaton Brunetti góljával verték a szakolciakat a MOL Arénában. Azóta jelentős mértékű játékosmozgás történt náluk.

Három érkező

Dunaszerdahelyen elsőként az ukrán Ihor Haratyin érkezését jelentették be, aki korábban három bajnoki címet szerzett a Ferencvárossal, az ősszel viszont csak egy kupameccsen kapott lehetőséget a Legia Warszawa csapatánál. Az ígért játékos a hatos pozícióba tehát megérkezett, csütörtökön pedig a támadóposztra is sikerült igazolni. A 27 éves, szene-gáli Moussa Koné 2018-ig a Zürichben, aztán két évig a Dresdenben bontogatta szárnyait. 2020 januárjában a francia Nimes csapatához igazolt, ahol előbb az élvonalban 38 meccsen 11 gólt szerzett, majd a másodosztályba zuhanva 52 bajnokin 15-ször talált be. Az elmúlt fél évet már az osztrák élvonalban töltötte, de a LASK Linz csapatánál nem találta meg a számításait, nyolc bajnokin gólképtelen maradt, csak az Osztrák Kupában talált be kétszer.

Ezután a DAC előrukkolt még egy erősítéssel, leigazolta az ETO FC Győr magyar csapatkapitányát, Keresztes Krisztiánt. A középső védő érkezése annak ellenére is váratlan, hogy a téli felkészülést Dunaszerdahelyen abszolválta. A szezonfelvezető sajtótájékoztatón Jan Van Daele ügyvezető igazgató még nem tartotta valószínűnek a játékos leigazolását, mivel a DAC-nak jelenleg négy középső védője (Csinger, Brunetti, Kacsaraba, Kaša) van. Bár Csinger Márk még nem épült fel teljesen, Keresztes minden bizonnyal nem az ő helyére érkezett, hanem inkább előrevetíti valaki más (valószínűleg Kaša) távozását.

A DAC tehát még úgy is kifejezetten bő kerettel folytatja a szezont, hogy a Petráš–Káčer–Čermák trió csak a somorjaiakkal gyakorol, és utóbbi kettő jó eséllyel napokon belül távozik.

Amennyiben a dunaszerdahelyi klub vezetősége lezártnak tekinti ténykedését az egyébként február 21-ig nyitva tartó transzferpiacon, úgy elmondhatja magáról, hogy a télen hét játékost (Dolcek, Jürgens, Oddei, Kacsaraba, Yapi, Koné, Keresztes) igazolt le.

A Spartak az esélyes

Péntek délután a nagyszombati Spartak az 59-szeres szlovák válogatott Michal Ďurišsal erősítette meg keretét. A 35 éves Ďuris az őszi szezont is a Spartaknál töltötte kölcsönben, de aztán visszatért a ciprusi Othelloszhoz, ahol január eleje óta hat bajnokin három gólt szerzett. A támadó ezúttal végérvényesen hazatért – a klub közleménye szerint Ďuriš hadra fogható lesz a dunaszerdahelyiek elleni rangadón.

A Spartak egy rózsahegyiek elleni 1:0-s vereséggel kezdte az őszi szezont, így a DAC ellen mindenképp javítani akar. Michal Gašparík vezetőedző védencei jelenleg 4 ponttal előzik meg a sárga-kékeket és a tabella 3. helyén tanyáznak.

Az idei első egymás elleni mérkőzésen a nagyszombatiak elvitték a három pontot a MOL Arénából, épp az imént említett Ďuriš góljával győztek 1:0-ra. Az örökmérleg szintén nekik kedvez, mint ahogy a közelmúltbeli mérleg is: a DAC utoljára még Bernd Storck irányítása alatt, 2020 novemberében győzött Nagyszombatban, azóta két döntetlen és három vereség a mérlege.

„Egy különleges mérkőzés vár ránk, amelyet jó lenne sikerrel venni, hogy feljebb léphessünk a tabellán. Ez mindegyikünk számára további különleges motivációt jelent. Javulnunk kell, az új igazolásoknak időre van szüksége, hogy összeszokjanak velünk – idézi a DAC klubhonlapja Ammar Ramadant. A szíriai támadó korábban 12 mérkőzés erejéig erősítette a Spartakot. – Erős csapattal találkozunk, de semmi sem lehetetlen. A saját játékunkat kell nyújtanunk taktikailag. Számomra a koncentráció a legfontosabb, mert az ilyen meccseken minden pillanatban oda kell figyelni. Ha a csapat szervezetten futballozik, akkor lesz esélyünk a sikerre.ˮ

Xisco Munoz, a DAC vezetőedzője továbbra sem számíthat a sérüléséből lábadozó Csinger és Gavrics játékára.

A játékvezető Ivan Kružliak lesz, a mérkőzést a Dajto és a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?