NHL – Elhunyt a legendás Bobby Hull

Bobby Hull

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Bobby Hull, az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legendája.

A szőke haja és fantasztikus sebessége miatt Golden Jet (Arany repülő) becenévre hallgató játékos 16 évet játszott a Chicago Blackhawksban, 604 gólt szerzett az együttesben, amivel a mai napig vezeti a klub örökrangsorát, 1961-ben pedig Stanley Kupát nyert a csapattal.

Hullt 1983-ban beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába, 9-es mezszámát pedig ugyanebben az évben visszavonultatta a Chicago Blackhawks.

Hull 1957 és 1972 között erősítette a Blackhawks csapatát, sorozatban 13 olyan idénye volt, amikor legalább 30 gólt szerzett, karrierje során hatszor lépte át a félszáz találatot. Hét idényben lett a liga gólkirálya, kétszer nyerte el a legértékesebb játékosnak járó MVP-trófeát és tízszer választották be az első számú All Star-csapatba. Később az akkor nem NHL-ben szereplő Winnipeg Jets színeiben folytatta pályafutását, majd amikor 1979-ben a kanadai gárda csatlakozott a ligához, 40 évesen még játszott néhány meccset a Jets és a Hartford Whalers gárdájával az NHL-ben.

Fia, a kétszeres Stanley Kupa-győztes Brett Hull szintén bekerült a Hírességek Csarnokába.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?