NHL

New York. A Colorado Avalanche több szempontból is sikerrel zárta az észak-amerikai profi jégkorongliga alapszakaszát. A 2001-es bajnok Colorado sorrendben kilencedik alkalommal végzett az élen saját zónájában, és ez új NHL-rekord.

New York. A Colorado Avalanche több szempontból is sikerrel zárta az észak-amerikai profi jégkorongliga alapszakaszát. A 2001-es bajnok Colorado sorrendben kilencedik alkalommal végzett az élen saját zónájában, és ez új NHL-rekord. Ráadásul a gárda két kiválósága, a cseh Milan Hejduk és a svéd Peter Forsberg az utolsó pillanatban előzte meg vancouveri riválisait a gólok és a pontok tekintetében. Hejduk 50 találattal a góllövőlista élén végzett, és megszerezte pályafutása első Maurice Rocket Richard-díját, míg klubtársa 106 pontos lett, ezért az Art Ross Trófeát érdemelte ki. Forsberg lett az első svéd, aki megnyerte ezt a vetélkedést. A Canucksban szereplő honfitárs, Markus Naslund viszont pont nélkül maradt, és lecsúszott az élről. A Colorado a jó hajrának köszönhetően a rájátszás első körében nem a veszélyes St. Louisszal, hanem a gyengébbnek tartott Minnesota Wilddal találkozik.

A Dallas Stars végzett a Nyugati-főcsoport élén. A texasi együttes kapusa, Marty Turco az idényben átlag 1,72 gólt kapott, ez az 1967-es létszámbővítés óta a legjobb mutató a ligában. A modern éra csúcsát a legendás chicagói Tony Esposito tartotta 1,77-tel még 1971-72 óta. Turco a Roger Crozier-díjat kapta parádés teljesítményéért.

Az egész mezőnyt tekintve az Ottawa Senators végzett az első helyen, amiért az Elnök Kupa jár. Utoljára 1989-ben fordult elő, hogy kanadai klub zárja az élen az alapszakaszt, akkor a későbbi Stanley Kupa-győz-tes Calgary Flames volt a legjobb.

A legkevesebb gólt a New Jersey Devils és a Philadelphia Flyers kapta, egyformán 166-ot, így ennek a két csapatnak a kapusai (Martin Brodeur, illetve Roman Čechmánek és Robert Esche) kapták a Jennings-trófeát.

A rájátszás első körének párosítása – Keleti-főcsoport: New York Islanders–Ottawa, New Jersey–Boston, Tampa Bay–Washinton, Philadelphia–Toronto.

Nyugati-főcsoport: Dallas–Edmonton, Detroit–Anahaeim, Colorado– Minnesota, Vancouver–St. Louis.

A párharcok valamelyik csapat négy győzelméig tartanak. (m)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?