Nemzetek Ligája - Löw és Deschamps is elégedett

Joachim Löw
München |

Joachim Löw, a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és Didier Deschamps, a világbajnok francia nemzeti együttes edzője is elégedett volt saját csapatának teljesítményével a két gárda 0-0-s döntetlennel zárult csütörtök esti, müncheni Nemzetek Ligája-összecsapását követően.

"Az eredménnyel és a mutatott játékkal is együtt tudok élni" - értékelt röviden az 58 éves Löw, akinek vezetésével a nyári, oroszországi világbajnokságon egy győzelemmel és két vereséggel már a csoportkör után búcsúra kényszerült az akkor címvédő Nationalelf.

"Többször elmondtam már, hogy a fiatalabb játékosok beépítése egy hosszabb folyamat, nem megy egyik napról a másikra" - mondta Löw, akit a sikertelen vb-szereplés után és azóta is sok kritika ért. "Most is láthattuk, hogy az olyan védők, mint Mats Hummels és Jerome Boateng, vagy akár egy rutinos középpályás, mint Toni Kroos mennyire fontos a csapat számára. Az ilyen játékosoknak ott kell lenniük a pályán, hogy a tapasztalatukkal segítsék a válogatott eredményességét."

Thomas Müller, a Bayern München támadója szerint sokan sokféleképpen vélekedtek már arról a vb óta, hogy milyen mértékű változásra van szüksége a német csapatnak, ugyanakkor Löwnek kell vállalni a felelősséget a módosításokért.

"A kapitánynak rendelkezésére állnak azok a játékosok, akik már régóta válogatottak, és a felelősége tudatában kell meghoznia a döntéseket az összeállítással és a keret tagjaival kapcsolatban" - vélekedett Müller, akinek a franciák ellen védekezésben is sokat kellett dolgoznia. "Természetesen a kapitány részéről is nagy a motiváció, de nemcsak magának, hanem a játékosoknak is be akarja bizonyítani, hogy ezen a szinten minden négyzetméterért meg kell küzdeni."

Didier Deschamps a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy egy Németországban elért döntetlen jó eredmény a számukra még akkor is, ha győzelemre készültek.

"Nem szabad mohónak lennünk, hiszen a német válogatott egy valóságos traumát élt át a nyáron, és most kevés helyet hagyott nekünk a felszabadult játékra. A mérkőzés egyes részeiben talán mi voltunk a jobbak, más periódusokban talán ők" - foglalta össze gondolatait a 49 éves francia kapitány.

Paul Pogba, a Manchester United középpályása elismerte, hogy sem fizikálisan, sem pedig lelkileg nincsenek még százszázalékos állapotban.

"Mindenki láthatta, hogy mennyire küzdöttünk ma este, de nem szabad elfelejteni, hogy miután megnyertük a vb-t, már mehettünk is vissza a klubcsapatunkhoz, ahol újabb kihívások vártak ránk. Ez eléggé megterhelő, a lábaink még mindig nehezebben mozdulnak, és persze egyikünk sem akar megsérülni, ahogyan a német játékosok sem. Remélem, ezt minden szurkoló észrevette" - nyilatkozta a 25 éves futballsztár.

A Nemzetek Ligája A osztályának 1. csoportjában vasárnap a franciák a hollandokat fogadják Párizsban, míg a németek barátságos mérkőzésen lépnek pályára aznap Sinsheimben, ahol Peru lesz a vendégük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?