Németh Ödön nélkül a komáromi röpisek

A hazai férfi-röplabdaextra- ligában a hétvégén már a 4. forduló meccseit rendezik, a komáromi csapat viszont csak jövő csütörtökön játssza az idénynyitót.

A hazai férfi-röplabdaextra- ligában a hétvégén már a 4. forduló meccseit rendezik, a komáromi csapat viszont csak jövő csütörtökön játssza az idénynyitót. A halasztás körülményeiről és a Spartak UJS VKP-t érintő újdonságokról Ferencz László, a klub menedzsere számolt be.

A komáromi csapat jövő csütörtökön, az extraliga 4. fordulójának zárómeccsén az eperjesiek ellen kezdi meg szereplését az extraliga 2015/2016-os idényében. Az előző kiírás ezüstérmese ugyanis az 1. fordulóban szabadnapos volt, másik két találkozóját pedig későbbre halasztották. „A klubok többsége javasolta a hazai szövetségnek, hogy csak a jelenleg is zajló Európa-bajnokság után kezdődjön meg az új szezon, mivel a szlovák válogatott is szerepel a tornán. A szövetség ezt nem akceptálta, azt viszont megengedte, hogy amelyik klubnak érintettek a játékosai, az dönthet a meccsei elhalasztása mellett. Tőlünk Miloš Horník és Ľuboš Nemec is ott volt a tornán, ezért éltünk a lehetőséggel, mert a nézőink a válogatott játékosainkra is kíváncsiak” – magyarázta lapunknak Ferencz László, a klub menedzsere.

Az így hosszabbra nyúlt felkészülési időszak hajráját a csapat már Németh Ödön, Daniel Oravec edző addigi segítője nélkül abszolválja. Németh azért távozott a klubtól, mert a fiatalok beépítését illetően nem egyezett a véleménye a klubvezetéssel.

„Saját döntése alapján távozott a klubtól. Nem örülünk neki, kénytelenek vagyunk ezt elfogadni és továbblépni. Sajnos a fiatal játékosok teljesítménye még nincs azon a szinten, ami az extraligához szükséges, ez fájó dolog. Sajnos a szövetség által támogatott utánpótlásbázis projektje is kútba esett a folyamat legvégén” – mondta Ferencz László.

Részletekbe Németh Ödön sem akart bocsátkozni. „Különböztek a nézeteink, és mivel nem tudtunk megegyezni, nem tudtam tovább elképzelni az együttműködést. Nagy sikert értünk el az előző idényben, de többet kell foglalkozni a fiatalokkal, vállalva azt is, hogy nem leszünk ott az élbolyban” – nyilatkozta az Új Szónak Németh Ödön.

Ferencz László szerint a fiatalok térnyerése egy hosszabb folyamat eredménye lehetne. „Ezért azt tervezzük, hogy a jövő évben I. ligás csapatot is indítunk, ahol szinte csak komáromi fiatalok lesznek” – jegyezte meg a menedzser.

A szakmai stábban egy másik váltás is történt a holt szezonban, a gyúró teendőit a kétszeres olimpiai ezüstérmes sportlövő, Zuzana Rehák Štefečeková fogja ellátni, aki képzett fizioterapeuta is egyben. „Partnerünkön, a VKP-n keresztül kaptuk az ajánlatot. Számára is jó lehetőség ez, és számunkra is nagy presztízst jelent, hogy egy ilyen sportmúlttal és vélhetően -jövővel is rendelkező sportolóval dolgozhatunk együtt” – vélekedik a Spartak UJS VKP „mindenese”.

A klub nevében ezentúl a Selye János Egyetem (UJS) is szerepelni fog a nyár elején létrejött megállapodás értelmében. „A nyitrai és az eperjesi után mi lettünk a harmadik egyetemi klub, ami egyrészt elismerést jelent, másrészt kölcsönösen segítjük egymást nemzetközi szinten. Mi nevünkben és más felületeken is visszük az egyetem hírét, míg például az intézmény kapcsolatainak köszönhetően kaptunk meghívást az Európa talán legerősebb bajnokságában szereplő lengyel Bielsko-Biala négyes tornájára most hétvégén. De a későbbiekben pályázatok segítségével akár sportösztöndíjat is fogunk tudni folyósítani a Komáromban tanuló sportolóknak” – tette hozzá Ferencz László.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?