Nemec gólja megváltotta a szlovákokat

Nagyszombat |

<div>A nagyszombati City Arenában játszott labdarúgó vb-selejtező egyetlen gólját Adam Nemec szerezte.</div>

Ján Kozák szövetségi kapitánynak sok gondja volt a csapat összeállításánál, mert három középső védőjére sem számíthatott (Škrtel és Ďurica eltiltás, Saláta pedig sérülés miatt nem játszhatott), az utolsó pillanatban pedig a nemzeti csapat első számú kapusa, Matúš Kozáčik is megsérült. A szlovénok elleni, a továbbjutási esélyek életben tartásához kulcsfontosságú selejtezőn így a minimális válogatottbeli tapasztalatokkal rendelkező Dúbravka állt a kapuba, a védelem tengelyében pedig a Škriniar-Gyömbér páros kapott helyet. A szlovákok kezdték jobban a meccset, a 7. percben egy tetszetős Weiss-Hamšík-Pekarík akció végén a jobbhátvéd lőtt, de Oblak védett. Nyolc perccel később a tizenhatos közepére keveredő Weiss találta meg a labdával Nemecet, de ő közvetlen közelről Oblakba lőtt, majd Hamšík távoli, kemény lövését védte a szlovén kapus. A szlovénoknak fél óra játék után volt egy helyzetük, de Ilicic lökete levágódott egy védőről. Ezután ismét hazai lehetőségek jöttek, Nemecet lerántották 19 méterre a kaputól, Hamšík szabadrúgásából Oblak nem sokat láthatott, de remek reflexszel kiütötte a labdát. Ezután egy beívelést követően Nemec fejese szállt mellé. A szünet előtt is volt még két ígéretes szlovák támadás, de a vendégvédelem tisztázott. Fordulás után Mak kapott jó keresztlabdát, de nemcsak Oblak, hanem a kapu mellett is ellőtte. A szlovákok játéka azonban ezután egy kicsit leült, de a szlovénok sem kockáztattak, a hazaiak hibáira vártak. A nézők kezdtek türelmetlenkedni, és az sem dobott a hangulatukon, hogy a spanyol játékvezető a Rusnákkal, majd később a Makkal szembeni szlovén megmozdulást sem látta szabálytalannak. A háborgó Mak még sárgát is kapott, ekkor fülsiketítő füttykoncert hangzott fel a City Arénában. Kilenc perccel a lefújás előtt azonban jött a szlovákok számára megváltó gól: Mak adott be laposan Hamšíknak, aki a közelről a felső lécet találta el, de Nemec bekotorta a hálóba a labdát – 1:0. A szlovákok először győzték le Szlovéniát, és sikerükkel  jelentősen növelték esélyeiket a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére.   Szlovákia-Szlovénia 1:0 (0:0)Góllövő: Nemec (81.)Sárga lap: Mak, ill. Birsa.Játékvezető: Lahoz (spanyol), 16 896 néző.SZLOVÁKIA: Dúbravka - Pekarík, Škriniar, Gyömbér, Hubočan - Lobotka - Mak, Kucka (65. Greguš), Hamšík (87. Duda), Weiss (54. Rusnák) - Nemec. SZLOVÉNIA: Oblak - Skubic, Mevlja, Cesar, Jokic (9. Viler) - Krhin (80. Rotman), Kurtic - Ilicic, Birsa (60. Verbic), Vetrih - Matavz. A csoport állása1. Anglia 7 5 2 0 14:2 17       2. Szlovákia 7 5 0 2 13:4  15       3. Skócia 7 3 2 2 12:10 11       4. Szlovénia 7 3 2 2 6:4  11       5. Litvánia 7 1 2 4 6:14   5       6. Málta 7 0 0 7 2:19   0

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?