Nem volt esély a horvátok ellen

<p>Nem tudott visszavágni a magyar férfi kézilabda-válogatott az olimpián elszenvedett vereségekért: a spanyolországi világbajnokság 3. fordulójában simán, 30:21-re kikapott a horvátoktól.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A magyaroknak lett volna miért visszavágniuk, hiszen a londoni olimpián a horvátok kétszer is elverték őket – a csoportmeccsek során 26:19- re, a bronzmérkőzésen pedig 33:26- ra.

Ezúttal azonban a magyar válogatott esélyei már az első félidőben elszálltak – rögtön az első hetes kimaradt, de ez még nem lett volna végzetes. A sok eladott labda annál inkább. Mikler Rolandnak a magyar kapuban negyedóra játék után hiába volt egészen elképesztő, 50%-os mérlege, a horvátok a meccsnek ennek a szakaszában is magabiztosan vezettek, aztán pedig zsinórban hétszer letámadásból indulhattak... A magyar válogatott nem találta az ellenszert a horvátok dinamikus, nyitott védekezésére. A szünetig ugyan csökkent valamelyest a magyarok hátránya, a második játékrész azonban ismét gyors horvát gólokkal indult (Mocsai Lajos már két és fél perc után időt kért), míg az első magyar találatra négy percet kellett várni. A végére a magyarok teljesen kiengedték a meccset, így a horvátok kilenc góllal nyertek. A magyar válogatott legeredményesebb játékosa végül a csak csereként beállt beálló, Szöllősi Szabolcs lett öt találattal.

Mocsai Lajos higgadtan nyilatkozott a 30:21-es vereség után: „A világbajnokság előtt is tudtuk, hogy Horvátország és Spanyolország kiemelkedik a csoportunkból, nekünk pedig a fő célunk a nyolcaddöntőbe jutás. A jelenlegi fizikai állapotában a magyar válogatott ennyit tudott teljesíteni a horvát válogatott ellen. Meglepetés tehát nem ért minket, továbbra is arra koncentrálunk, hogy bejussunk a legjobb 16 közé, így nyilvánvaló, hogy az Algéria elleni találkozó lesz a kulcsmérkőzés.”

Mikler Roland rámutatott a vereség egyik fő okára: „Az eladott labdáinkból szerezték a góljaikat a horvátok. A végső különbség talán nagyobb, mint ami a két csapat között valójában van, bár voltaképpen pont annyi, ahány lerohanásgólt kaptunk. Sajnálom, hogy így alakult a mérkőzés” – mondta a meccs után a kapus.

Iváncsik Gergő szerint a jó kezdés után mintha gödörbe került volna a gárda: „Az első félidőt jól kezdtük, felvettük a harcot, de egyszer csak történt valami. Mintha gödörbe léptünk volna. Onnantól kezdve végig uralták a mérkőzést a horvátok, és sajnos be kell látni, hogy simán megvertek minket. Ennyi technikai hibát nem lehet büntetlenül elkövetni. Ki kell törölnünk ezt a meccset a fejünkből, új lapot kell kezdenünk Spanyolország ellen” – nyilatkozta a balszélső.

Mocsai egyébként már jelezte, hogy csapata nem fogja feleslegesen kihajtani magát egy olyan ellenféllel szemben, amely ellen nincs esélye: „A spanyolok védekezésénél is hasonló keménységre számíthatunk, mint a horvátok esetében. Borzasztó nehéz lesz ellenük játszani, de úgy gondolom, ott is az a feladat, hogy amíg tudjuk, nyitottá tegyük a mérkőzést. Természetesen megpróbálunk ott is győzelemre játszani, ha ez nem jön össze, akkor kénytelenek leszünk majd a kritikus mérkőzésekre koncentrálni.”

A magyarok ma este (19.00) a házigazda spanyolokkal találkoznak, akiktől az olimpián 11 góllal, 33:22-re kaptak ki. (bt, nso, kezi.hu)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?