Nem volt elég Kužmová két pontja

Minszk. Bár Viktória Kužmová nagy bravúrral mindkét egye-sét megnyerte, a Fed-kupa Világcsoportjába jutásért kiírt osztályozót a fehérorosz teniszezők nyerték 3:2-re.A szombaton kezdődő párharcot végül mégsem Anna Karolína Schmiedlová nyitotta szlovák részről, mivel gyomorproblémái adódtak.

Minszk. Bár Viktória Kužmová nagy bravúrral mindkét egye-sét megnyerte, a Fed-kupa Világcsoportjába jutásért kiírt osztályozót a fehérorosz teniszezők nyerték 3:2-re.

A szombaton kezdődő párharcot végül mégsem Anna Karolína Schmiedlová nyitotta szlovák részről, mivel gyomorproblémái adódtak. A helyére beugró Jana Čepelová 7:6, 7:5-re kikapott Alekszandra Szasznovicstól. Viktória Kužmová azonban meglepte Arina Szobolenkót (6:2, 2:6, 7:6).

Vasárnap már Schmiedlová is pályára lépett, de kikapott Szobolenkótól (6:3, 6:4), így újfent Kužmovára maradt a szlovák remények életben tartása. A 19 éves szlovák játékos ismét nagyot játszott, agresszív teniszének 6:1, 7:6-os győzelem lett a jutalma.

A 2:2-es állás azonban nem jó ómen a szlovák női teniszválogatottnak, a korábbi nyolc esetből hétszer elvesztették a párharc kimenetelét eldöntő párost. Ráadásul Matej Lipták szövetségi kapitány az előzőleg pályára lépett Schmiedlová, Kužmová kettőst nevezte a meccsre, míg a fehéroroszok a párosspecialista Vera Lapkova, Ligyija Morozova kettőst küldték harcba.

A szlovákoknak így is adódott két bréklabdájuk az első szettben, azonban nem tudtak vele élni, míg a belaruszok rögtön az első ilyen lehetőséget kihasználták, és 6:3-ra megnyerték a játszmát. A második játszmában Morozova magabiztossága ellenére úgy tűnt, fordul a kocka, a szlovákok brékeltek, és 4:2-re vezettek. Utána azonban zsinórban négy játékot is elveszítettek, ami azt jelentette, hogy a vendéglátók 6:4-re nyerték a szettet, egyúttal pedig 3:2-re magát a Világcsoportba kiírt osztályozót is.

„Szomorúak vagyunk a vereség miatt, mert közel volt a feljutás. Az volt a kérdés, hogy Kaja mit tud kezdeni Szobolenko agresszivitásával. Kár, hogy a második szettben nem használta ki a lehetőségeit. Viki nagyon magas szintet hozott ismét, megmutatta, hogy a top 50-be tartozó játékosokat is legyőzhet. A páros sajnos az Achilles-sarkunk, régóta hiányzik nálunk egy jó duó. A fehéroroszok nem voltak tökéletesek, de a fontos pillanatokban nagyobb tapasztalatuk miatt magabiztosabbak voltak. Kár, hogy a párosban könyöksérülése miatt nem játszhatott Janka” – értékelt Lipták. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?