Nem vallott szégyent a DAC, de kikapott a Slovantól

Több gólhelyzetet is kialakított a DAC a Slovan otthonában, a legfontosabb pillanatokban azonban hiányzott a pontosság és a higgadtság. A hajrában Michalík betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A labdarúgó Fortuna Liga 14.

Több gólhelyzetet is kialakított a DAC a Slovan otthonában, a legfontosabb pillanatokban azonban hiányzott a pontosság és a higgadtság. A hajrában Michalík betalált, de les miatt érvénytelenítették a gólt. A labdarúgó Fortuna Liga 14. fordulójában a Slovan Zreľák góljával 1:0-ra győzött.

A DAC az elmúlt szezonban győzni tudott a Pasienky-stadionban, és szombaton is a három pontért utazott Pozsonyba.

Elaludt a védelem

Ennek megfelelően a vendégek bátran kezdték a mérkőzést, és a 6. percben már vezethettek volna: Pačinda remek indítása után Sarr került szemtől szembe Muchával, de gólhelyzetben nem tudta lekezelni a labdát. A hazaiak a 10. percben veszélyeztettek először, Savicevic távoli lövését Tujvel szögletre ütötte.

A 14. percben csúnyán elaludt a DAC-védelme: Podaný szépen ívelt középre a balszélről, az érkező Zreľák pedig higgadtan, senkitől sem zavartatva megszerezte a vezetést a Slovannak. Zreľák góljánál a dunaszerdahelyiek két középhátvédje, Michalík és Kwin is több méter távolságból figyelte az eseményeket. A vendégeket ennek ellenére nem hozta zavarba a kapott gól, egy perccel később már könnyen egyenlő lehetett volna az állás, Straka távoli lövése azonban pár centivel elkerülte a kaput.

Ezután a tempó kissé visszaesett, helyzetek viszont továbbra is adódtak mindkét kapu előtt. Az enyhe DAC-mezőnyfölényt fél óra elteltével megelégelték a hazaiak, magasabb fokozatra kapcsoltak, és pár perc leforgása alatt három komolyabb helyzetet is kidolgoztak. A túloldalon Polievka cselezett, majd a 16-os vonalán felöklelték őt – az esettől két méterre álló Sedlák játékvezető sípja azonban néma maradt. A szünetig még két lehetőség adódott a DAC előtt: előbb Polievka fejelt pontatlanul az ötös vonaláról, majd Pačinda ollózott Mucha kezébe.

Fejesek futószalagon

Félidőben cserélt a DAC és átállt a kétcsatáros játékra: Straka helyett a kéztöréséből már felépült Stephens érkezett. A második félidő Slovan-fölénnyel kezdődött, a 47. percben három a kettő ellen iramodtak kapura Vittekék, de elbénázták. Ezután felébredtek a vendégek, Polievka ismét megforgatta a védőket, beadásába Stephens vetődött bele, de mellészállt a fejese. Nagy helyzet volt, pár perccel később pedig egy még nagyobb adódott a DAC előtt: egy beadásnál Sarrt hagyták magára a Slovan-védők, de a légiós gyengén Mucha ölébe fejelte a labdát. Ezután harmadszor is fejessel próbálkoztak a dunaszerdahelyiek, Stephens bólintását Mucha szögletre tolta.

„Nem az akarással van a baj” – hangzott a lelátón a megállapítás, és valóban: a DAC mezőnyfölényben játszott, és rendszeresen alakított ki kisebb-nagyobb helyzeteket, a sorsdöntő pillanatokban azonban hiányzott a kreativitás vagy a higgadtság. A 70. percben Priskin érkezett az égszínkékek csatársorába, a DAC-ban pedig bemutatkozott egy hazai nevelés, Mészáros András. Az utolsó negyedórában a vendégek egyre inkább kitámadtak, a Slovan pedig ebből kifolyólag egyre gyakrabban és könnyebben jutott helyzetig – Tujvel előbb Milinkovics löketét fogta, majd Priskin jól helyezett lövésénél védett óriási bravúrral.

Michalík: lesgól, piros

A DAC a hajrára beszorította a Slovant, elsősorban Pačinda és Polievka játszott aktívan. A 88. percben aztán gólt szereztek a dunaszerdahelyiek – Michalík egy lecsorgó labdát vágott a hálóba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A Slovan a végén már csak a védekezéssel törődött, a 92. percben Savicevic mintha a kezével vette volna le a labdát a saját tizenhatosában, a DAC javára azonban ezúttal sem ítéltek büntetőt. Az eset után lökdösődés tört ki, a játékvezető pedig kiállította Michalíkot. A piros lap után már nem volt idő újabb helyzet kialakítására, így a DAC elszenvedte szezonbeli hatodik vereségét. A vendégeket több, mint 400 szurkoló kísérte el a mérkőzésre, akik remek hangulatot teremtettek a majdhogynem üres stadionban.

Maric gratulált

„Bár elvesztettük a meccset, de szeretnék gratulálni játékosaimnak. Több sérültünk és eltiltottunk van, emiatt az elmúlt hetek nehezek voltak számunkra. Szerettünk volna ma nyerni, és ehhez meg is voltak a lehetőségeink. Gratulálok a Slovannak a győzelemhez” – értékelt Tomislav Maric, a DAC vezetőedzője.

A Slovan trénere, Nikki Papavasiliou elégedett volt csapatával. „Nagyon fontos győzelem volt ez számunkra, az ellenfél alaposan megnehezítette a dolgunkat. Több helyzetünk is volt, de csak egyet használtunk ki. Általában ez könnyen megbosszulhatja magát a mérkőzés végén, de szerencsére ez nem történt meg” – mondta a ciprusi szakember.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?