Nem tudtak nyerni Füleken a rimaszombatiak

focilabda

Igazságos 2:2-es döntetlen született a rimaszombatiak füleki vendégjátékán vasárnap a III. labdarúgóliga keleti csoportjának 22. fordulójában.

Persze, ez is derbi volt, de azért nem volt olyan töltete, mint a losonciak elleni meccsnek két héttel korábban (0:2) – pontosított Miroslav Kéry, a fülekiek edzője, amikor a vasárnapi hazai bajnokiról kérdeztük őt telefonon. – Sőt, viccesen azt is mondhatnám, hogy inkább a rózsahegyiek meccse volt ez, a vendégeknél öt ottani játékos lépett pályára.

A rimaszombatiak a 2022/23-as szezontól a Fortuna ligás klub hivatalos farmcsapataként müködnek, ettől függetlenül az élbolyban tanyázó vendégek is szívvel-lélekkel küzdöttek a három pontért a közel 700 néző előtt. Kétszer is megszerezték a vezetést, a tabellát záró fülekiek pedig kétszer is egyenlítettek, így alakult ki a mindkét fél által igazságosnak tartott 2:2-es döntetlen.

Egy buta gólt kaptunk Kevin Oláhtól a 24. percben. Azonnal változtattunk a felálláson, és gyorsan meg is lett az eredménye, Tangiri kigyenlített. A második félidőt jobban kezdtük ellenfelünknél, de gólt ők rúgtak. Bár szerintük begyakorolt figura után, én inkább a mi kapusunk számlájára írnám Petrán gólját. Rögtön cseréltem, és a frissen beállt Ciceu Pál Kristóf egy 75 méteres sprint után egyenlített. Volt egy másik óriási helyzete is, de sarokkal 10 centit tévedett. A rimaszombatiaknak pedig két jó lehetőségük akadt még, így jogosnak érzem a 2:2-es végeredményt, még ha nyerni akartunk isállapította meg Kéry, aki ősszel még a rimaszombati klub utánpótlásában dolgozott. – Szerintem jobban feldolgoztam a váltást, a helyzetet, mint Bari Jenő, aki fülekiként irányítja a rimaszombatiakat, nem kiabáltam be semmit a másik csapatnak és a bekapott góloknál is higgadt maradtam.

Az említett edző, Bari Jenő 2022 januárjában szerződött el szülővárosából, Rimaszombatban pedig épp Kéryt váltotta a kispadon. Azaz nem a mostani volt az első, fülekiek elleni meccse. „Nem igazán foglalkoztatott ilyen szempontból a dolog. Sajnálom a fülekieket, hogy az utolsó helyen állnak, szeretném, ha gyűjtenék a pontokat és a csodával határos módon megmenekülnének a kieséstől, de most a rimaszombatiak edzője vagyok. Domináltuk a meccset, viszont rossz volt a helyzetkihasználásunk. Óriási hibák után kaptuk a gólokat, 75 méteres szólót falusi szinten sem szabadna megengedni az ellenfél játékosának. A vendéglátók küzdeni tudásban felvették velünk a versenyt, ezzel ellensúlyozva a talán nagyobb futballtudásunkat. Csalódott vagyok az eredmény miatt, de a játékkal úgy-ahogy elégedett lehetek – mondta lapunknak Bari.

A két szakembert a bajnokság hátralevő nyolc fordulójáról is faggattuk. Füleki oldalon reálisnak tartják, hogy elmozduljanak az utolsó helyről. „Ez még nagyon sok meccs, ráadásul közvetlen riválisaink között néhánynak nagyon nehéz a sorsolása, könnyen előfordulhat, hogy már nem szereznek egy pontot sem. Nekünk a sztropkói, a kálnói, a varannói és a poprádi csapat elleni bajnoki lesz létfontosságú. Míg korábban nem így gondoltam, mostanra biztos vagyok benne, hogy az utolsó körig nyitott lesz a kiesés kérdése, már csak azért is, mert a II. ligából búcsúzók földrajzi besorolása is befolyásolja a dolgokat – magyarázta Kéry.

Rimaszombatban kellemesebb célokat tűzhettek ki maguk elé a tavaszi hajrára. „Ahhoz, hogy 100%-ig elégedett legyek, kicsit feljebb kéne kapaszkodnunk a tabellán, sajnos sok felesleges pontvesztésünk volt. Szombaton Varannóba utazunk, ahol a műfüves pálya hátrányt jelent számunkra. De bízom benne, hogy sikerül a bravúr, ha a szerencse mellénk áll, győzhetünk a keleti városban – tette hozzá Bari.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?