Nem tud beindulni a Slovan

slovan

Hiába szerezte meg múlt héten szezonbeli első idegenbeli győzelmét a Slovan jégkorongcsapata a KHL-ben (5:4 Vlagyivosztokban), a lendület helyett a letargia uralkodott el a csapaton kedd este (1:4 Pozsonyban a Szpartak Moszkva ellen).

Csend és béke honol

„Valóban társasági esemény lett a hokimeccsek látogatása Pozsonyban” – írtuk hat évvel ezelőtt, amikor a Slovan debütált a KHL-ben. Akkor a zsúfolásig megtelt csarnokban az unokás nagyitól a mankós műtött betegig mindenféle szurkolóval találkoztunk. 2018 őszén általában már a félháznak is örülnek az Ondrej Nepela-stadionban, de 6 ezer ember ide vagy oda, a hangulat nem az igazi – mint kedd este a Szpartak Moszkva ellen sem:

  • -         szűk negyed óra a kezdésig: alig páran lézengenek a lelátón
  • -         bemutatják a Slovan első sorát: síri csend
  • -         hét perc a kezdésig: alig ezren a lelátón

És a sort folytatni lehetne, mivel a kezdő buli sem hozza lázba a B-középbe is csak lassan szállingozó drukkereket, akik a reklámszünetek alatt disztingváltan nem zavarják a többiek „szórakozását”. Pedig akkor még nem tudják, hogy az első tíz perc fog csak az elfogadható kategóriába tartozni a Slovan-hokisok részéről...

A legrosszabb 50 perc

„Amióta a Slovanban dolgozok, ez volt a legrosszabb periódus, amit produkáltunk. Az első tíz percet leszámítva nem játszottunk szívvel. Hátul káosz volt, elöl nem tudtunk érvényesülni. Egyértelműen gyengébbek voltunk, de rengeteg dolgot megkönnyítettünk az ellenfélnek. Ilyen hozzáállással nincs keresnivalónk a bajnokságban. Minden meccsen a kapusaink a legjobbak” – adott szomorú helyzetjelentést a gárdáról Vladimír Országh vezetőedző a meccs után.

Mit lehet ehhez hozzátenni? Egy jellemző szituációt: az első harmadban hazai részről a cserekapus Jakub Štěpánek kapta a legnagyobb ovációt, amikor a kispadon állva gyors reflexszel a lepkefogójával lekapta a feléje szálló korongot...

Szertefoszló remények

Pedig valami megcsillant a „régi” Slovan fényéből a 40. percben, amikor Mário Grman kék vonaltól eleresztett bombája – amelybe minden keserűségét beleadta – utat talált Július Hudáček kapujába. 1:2, hatalmas hangzavar, a Scooter-sláger töp-töp-töp-töröröpp-töp-töpjelúdbőrözés az egy ütemre köröző fehér sáltenger láttán stb.

A harmadik harmadra így mindenki azt várta, vérben forgó szemekkel jönnek ki az öltözőből a pozsonyiak, ehhez képest újabb Szpartak-gól született (1:3), s amikor nem sokkal később még a támadóharmadig sem nagyon tudott eljutni a Slovan emberelőnyben, már komoly füttyszó volt a „jutalom”.

„Ha emberhátrányban rövid időn belül kétszer is létszámfölényben, kettő az egyben vihetjük a korongot az ellenfél kapujára, egyszerűen muszáj egy lehetőséget kihasználnunk. Akkor mi vezettünk volna 1:0-ra, egész más töltetet kapott volna a meccs, és beindultunk volna... Tudjuk, hogy nagyon megdolgozunk egy-egy gólért” – mondta a meccs után Michal Sersen csapatkapitány.

Számok tükrében

A tabellát nézve ennél jobban föltűnik az égszínkékek magasan legtöbb kapott gólja, a Slovan 39-ével csak a Novoszibirszk tud „konkurálni” 37-tel, a Nyugati főcsoportban pedig a Dinamo Moszkva rendelkezik a második legrosszabb mutatóval, 32 kapott góllal.

Hogy a Slovan 11. helye mégsem hat annyira tragikusan, az a KHL új pontrendszerének köszönhető. A Kontinentális Hokiliga ugyanis a mostani idénytől áttért a kétpontos szisztémára, azaz akár a rendes játékidőben, akár a hosszabbításban vagy rávezetésekkel nyer egy csapat, ugyanúgy két pontot kap.

Így még az éllovas Jokerit Helsinkitől is csak nyolcpontnyi a Slovan lemaradása – amelyből épp a finnek elleni találkozón faraghat a csapat holnap este 18.30-tól.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?