Nem szabad lebecsülni az ellenfeleket

Rio de Janeiro. Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint óriási hiba lenne, ha csapata félvállról venné a koreai–japán közös rendezésű világbajnokság (május 31.-június 30.) csoportmérkőzéseit.

Rio de Janeiro. Luiz Felipe Scolari, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint óriási hiba lenne, ha csapata félvállról venné a koreai–japán közös rendezésű világbajnokság (május 31.-június 30.) csoportmérkőzéseit.

– Bizakodóak vagyunk, de senki se felejtse el, hogy a kezdő sípszó előtt még egyetlen csapat sem nyert meccset. Amióta ismerjük a csoportbeosztást, mindenki azon elmélkedik, hogy kivel találkozhatunk a nyolcad-, illetve a negyeddöntőben. Remélem, hogy ez a mentalitás nem lesz jellemző a játékosokra, mert ha igen, akkor kellemetlen meglepetésben lesz részünk.

A szakvezető főleg Kínát tartja veszélyes ellenfélnek.

– Az ázsiaiakat nagyra becsülöm, Bora Milutinovics személyében a világ egyik legjobb edzőjével készülnek. Nem tudom, hány tréner lenne képes négy különböző, nem túl erős válogatottal helytállni a világbajnokságon.

Milutinovics a korábbi világbajnokságokon Mexikó, Costa Rica, az Egyesült Államok és Nigéria együttesét irányította.

A brazilok Kína mellett Costa Ricával és Törökországgal találkoznak az első körben.

Scolari Ronaldóval kapcsolatban megjegyezte: egyelőre nem tudja, hogy számíthat-e rá a világbajnokságon. Az Internazionale támadója, felépülve hosszú térdsérüléséből, vasárnap gólt szerzett a Brescia elleni bajnoki találkozón. Hivatalos mérkőzésen előtte utoljára 1999. november 21-én a Lecce kapusát késztette megadásra.

– Bízom benne, hogy klubjában egyre több játéklehetőséghez jut, s ha technikailag és fizikailag ismét tökéletes állapotba kerül, akkor természetesen nem hagyom ki a keretből. Tavasszal szeretnénk hat előkészületi találkozót játszani, ezeken bőven lesz lehetőségem kipróbálni a játékosokat.

Scolari tíz országot nevezett meg, melyekkel a brazil szövetség felvette a kapcsolatot a vb előtti program egyeztetése céljából: Koreai Köztársaság, Japán, Szenegál, Spanyolország, Portugália, Chile, Paraguay, Lengyelország, Dánia és Szaúd-Arábia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?