„Nem szabad gólt kapnunk”

Budapest/Pozsony. A Ferencváros, az egyetlen állva maradt magyar futballcsapat ma este (17.30) az UEFA Kupa 2. fordulójának első találkozóján a VfB Stuttgart együttesét látja vendégül. A párharc esélyese a német gárda, ám a zöld-fehérek meglepetésre készülnek.

József, a Ferencváros vezetőedzője úgy véli: csak akkor lehet esélye csapatának a továbbjutásra, ha az Üllői úti mérkőzésen nem kap gólt. „Természetesen nem mi vagyunk a favoritok, de mindent megteszünk, hogy szenzációt okozzunk. Együttesem jó formában van, ha minden játékosnak sikerül kihoznia magából a maximumot, akkor megszerezhetjük a győzelmet. Örülnék, ha kapott gól nélkül utazhatnánk a november 12-i visszavágóra.”

A szakvezető a kezdőcsapatot illetően még nem árult el részleteket, annyi azonban biztos, hogy a brazil Leandro három sárga lapja miatt nem léphet pályára, s a szombat óta lábsérüléssel bajlódó Szkukalek Igor szereplése is bizonytalan. Ha a szlovákiai légiós nem vállalhatná a játékot, valószínűleg a rutinos Keller József kapna bizalmat. „A legrosszabbkor sérültem meg, hiszen nagyon készültem a fontos kupamérkő-zésre. A tegnapi edzésen már nem éreztem fájdalmat, ott akarok lenni a játéktéren” – nyilatkozta lapunknak a nagy munkabírású középpályás.

Garami pályaedzője, Pölöskei Gábor kétszer is megnézte a német csapatot bajnoki találkozón, s azt tapasztalta, hogy rendkívül gyors, technikás, fizikailag kitűnő állapotban lévő játékosok alkotják, akik összeszokottan mozognak a pályán. Szerinte csak akkor van sansza az FTC-nek, ha a játékosok önmagukat múlják felül, s mindenki legalább 120 százalékos teljesítményt nyújt.

Lipcsei Péter csapatkapitány bizakodóbb: „Valamennyien azon munkálkodunk, hogy kiverjük a Stuttgartot. Persze ez rendkívül nehéz lesz, mivel mindannyian tisztában vagyunk a német futball erényeivel. Sok függ attól, hogy sikerül-e kikapcsolnunk az ellenfél kulcsembereit, Soldót, Hlebet, Kuranyit és Balakovot. Meggyőződésem, lelkes szurkolóink hathatós támogatásával győztesen hagyjuk el a zöld gyepet.”

Nem éppen biztató előjelekkel készül a Stuttgart a meccsre, különösen a támadósor összetételével vannak gondjai az együttes szakvezetésének. Tartósan sérült Sean Dundee, Joannisz Amanatidisz szombat óta fájlalja a lábát. Felix Magath vezetőedző azonban arra számít, hogy a budapesti meccsre rendbe jön. Dundee-n kívül harcképtelen Thomas Schneider, Jens Todt és a kapus, Timo Hildebrand is. Viszont pályára lép a játékmester Kraszimir Balakov. A 36 éves klasszis a bolgár válogatott mérkőzései után rendszeresen pihentetni kell, s húzódás miatt két hétig hiányzott.

A stuttgartiak pénteken Budapestről egyenesen Leverkusenbe utaznak, majd szerdán a Német Kupáért játszanak. Magath „egészen szerencsétlen döntésnek” tartja, hogy a szombatra kiírt összecsapást nem tették át vasárnapra. Mindezek ellenére a szakvezető maga a megtestesült nyugalom: „Budapesten nem szabad olyan könnyelműen elszalasztani a gólszerzési lehetőségeket, mint a Cottbus ellen (0:0) tettük, mert nem lesz annyi kínálkozó helyzetünk.”

A Stuttgart futballistái nem kapnak külön prémiumot abban az esetben, ha bejut a 3. fordulóba. Az FTC ezügyben titkolózik. „Jelenleg nincs módunkban fizetni. Csak abban reménykedhetünk, hogy az idény során sikeresek leszünk, s több bevételhez jutunk” – mondta a 16 millió eurós adóssággal küszködő klub menedzsere, Rolf Rüssmann.

Szeiler József, az FTC ügyvezető igazgatója annyit árult el játékosaik jutalmazásáról, hogy továbbjutás esetén előre meghatározott összeget kapnak, de ennek nagyságát nem kívánta nyilvánosságra hozni. Hozzátette: a legjobb 32 közé kerülés természetesen többet érne, mint az előző két fordulóban aratott siker.

Egyébként az UEFA nyolcvanezer svájci frankkal díjazza azokat az együttesek, amelyek bejutnak a 3. körbe...

Még körülbelül háromezer jegy vár gazdára, a tegnap esti adatok szerint eddig 11 100 belépő kelt el, a német szurkolók ezret kaptak. A drukkerek ma 11 órától a meccs kezdetéig válthatják meg a 3000 és 4000 forintba kerülő belépőket az Üllői úti stadionban.

A VÁRHATÓ ÖSSZEÁLLĺTÁSOK – FTC: Szűcs–Vukmir, Dragóner, Gyepes–Kriston, Lipcsei, Szili, Kapics, Szkukalek (Keller)–Gera, Tököli. STUTTGART: Ernst–Henkel, Meira, Bordon, Gerber–Meissner, Soldo, Seitz, Hleb, Tiffert– Kuranyi. A találkozót az m1 és a DSF élőben közvetíti.

A MAI MŰSOR

15.00: Dinamo Zagreb–Fulham; 17.00: Sparta-Denizlispor; 17.15: Sturm Graz–Levszki Szófia; 17.30: Apoel Nicosia–Hertha; 18.00: National Bucuresti–Paris SG; 19.00: Fenerbahce–Panathinaikosz; 19.15: Partizan Beograd–Slavia Praha; 19.30: PAOK Szaloniki–Grasshoppers; 20.00: Anderlecht–Midtjylland; 20.30: Lazio–Crvena zvezda; 20.30: Austria Wien–FC Porto, Arnhem–Bremen, Ipswich–Liberec; 20.45 Alavés–Besiktas, Parma–Wisla Kraków; 21.00 Leeds–Hapoel Tel-Aviv, Celtic–Blackburn; 21.05: Vigo– Stavanger; 21.30: Malaga–Wronki, Boavista–A. Famaguszta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?