Nem megy a DAC-nak idegenben

<p>Zsinórban harmadszor kapott ki Besztercebányán 2:0-ra a DAC futballcsapata, amely vendégként immár 387 perce nem talált a hálóba.</p>

Utoljára Hrabáč lőtt gólt idegenben, a középső védő tavaly november hatodikán Senicán volt eredményes, és a gól egy pontot ért.

Azóta viszont nem örülhettek kinti találatnak a sárga-kékek: Prešov 0:1, Košice 0:1, Slovan 0:1, B. Bystrica 0:2.

„A szünetig nem játszottunk rosszul, ám pechünkre góllal végződött a besztercebányaiak első valamirevaló támadása, Pančík beadása után Jakubko perdített a hálóba. Sajnos, röviddel később Hrabáč megsérült, így Híleket kellett hátra- vonnom. Jól fociztunk a mezőnyben, ám a kapu előtt határozatlanok voltunk – értékelte a találkozót lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – A 24. percben Tomčák a kapust kicselezte, ám lövését a gólvonalról kivágta az egyik védő. Igaz, a túloldalon hasonló szituációban Hílek mentett. A félidőben hangsúlyoztam védenceimnek, hogy van keresnivalónk, erre rögtön a második játékrész elején gólt kapunk. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa, s utána játékosaink úgy fociztak, mintha barátságos meccsen lettek volna. Hiányzott az agresszivitás, sorra vesztettük el a párharcokat, sok hibát követtünk el, így a Dukla megérdemelten győzött.”

A DAC mestere elégedetlen volt több játékos produkciójával. „Lesz néhány keresetlen szavam a játékosokhoz a keddi meccselemzés során. Nem vagyok a büntetések híve, de ilyen játék után ez elkerülhetetlen. Ugyanis a futballisták nem úgy álltak hozzá a meccshez, ahogyan azt én elvárom. Kereken megmondom a játékosoknak, hogy aki nem akar a DAC-ért küzdeni, az szedheti a sátorfáját” – szögezte le Radványi.

Újra Novota János bizonyult a sárga-kékek egyik legjobbjának, a 27 éves kapus több bravúros védést is bemutatott. „Egyáltalán nem unatkoztam, a Dukla csatárai – főleg Jakubko – gyakran próbára tettek. Az első félidőben nekünk voltak helyzeteink, kár, hogy legalább egyet nem tudtunk kihasználni. Hrabáč sérülése után Hílek lett a középhátvéd, viszont a középpályán nagyon megéreztük a csapatkapitány hiányát, hiszen ezzel szétesett a gárda gerince. Sajnos, a hazaiak második gólja után nagyon visszaestünk, és elképzelés nélkül futballoztunk” – jelentette ki Novota János. A taksonyi származású hálóőr sem érti, mi az oka a csapat idegenbeli gyengélkedésének: „Vendégként érthetetlenül félve focizunk. Ezen feltétlenül változtatnunk kell.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?