Nem lesz ott a szlovák jégtánckettős a vb-n

<p>Meg kell műteni Lucie Myslivečková vállát, ezért nem lesz szlovák jégtánckettős a két hét múlva kezdődő műkorcsolya-vb-n Helsinkiben. Lukáš Csölley és partnere így szeptemberben, Oberstdorfban szállhat harcba az olimpiai kvótáért.</p>

A „Team LuLu”, azaz Lucie Myslivečková és Lukáš Csölley az aktuális szezon előtt állt össze, miután Lukáš korábbi partnere, az olasz Federica Testa váratlanul befejezte pályafutását. Az ostravai Eb-n a 16. helyen végeztek – a cseh Myslivečková számára azért is volt különleges ez a megmérettetés, mert a korosztályból éppen kinőve lemaradt a 2003-as ostravai junior-vb-ről, és már nem is remélte, hogy egyszer hazai közönség előtt léphet jégre világversenyen.

Az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra is nagy tervekkel készültek, ám Myslivečková vállsérülése mindent keresztülhúzott. Korábban is gyakran kiugrott a válla, ám most egy edzésen különösen fájdalmas sérülést szenvedett. „Az orvosok egyetértenek abban, hogy a műtét a legjobb megoldás, a következő szezonra nézve is. Bízunk benne, hogy a rehabilitáció sikeres lesz” – nyilatkozta Lukáš Csölley.

Ha minden a tervek szerint megy, a kettős májusban elkezdheti az edzéseket, és a szeptemberi oberstdorfi olimpiai pótkvalifikációra csúcsformában lehetnek. A világbajnokságon 16, Oberstdorfban további négy kvótát osztanak ki a jégtáncosok között, és a pótkvalifikáción csak olyan országok szerezhetnek kvótát, amelyek Helsinkiben még nem vívták ki a részvétel jogát. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?