Sport

Nem látta a ruhamalőrt a specialista

Pjongcsang | Az olimpiai jégtáncversenyek technikai specialistája a kassai Slavka Grinčová volt, akit a verseny egyik meghatározó pillanatáról kérdeztünk.
Bőd Titanilla

2018. február 21. 13:08

- TASR-felvétel

A végül ezüstérmes francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős teljesítményére ugyanis nagyon erősen rányomta a bélyegét, hogy rögtön a rövidprogram elején kikapcsolódott Gabriella ruhája, és a program végére kicsit le is csúszott róla, ami miatt félig fedetlenül maradt a melle. 

"Nem is vettem észre, mi történt Papadakis ruhájával, csak a sajtóból szereztünk tudomást róla. Láttam, hogy sok az apró hiba a programban, érezhető volt, hogy valami nem stimmel, de azt gondoltam, a túl nagy izgalom miatt rontanak ennyit. A ruha zöld, arany és testszínű volt, ezért szerintem a csarnokban nem nagyon lehetett látni, hogy félrecsúszott"

- mondta lapunk kérdésére Grinčová. 
 

2018. február 19. 14:53

VIDEÓ: Szétszakadt a jégtáncosnő ruhája, villantott

A technikai panel egy technikai specialistából, annak asszisztenséből és egy kontrollerből áll, ők egy-egy program közben leginkább a versenyzők korcsolyáját, az élek és a lépések tisztaságát figyelik, a specialista a lányt, az asszisztense pedig a fiút. Az emeléseknél, forgásoknál és twizzle-knél az egész testet figyelni kell, mert a testtartás, a kar vagy a fej helyzete is nagyon fontos. A technikai specialista már program közben megnevezi az elemeket és azok nehézségi fokát, s ha valamiben nem egyezik meg a panel véleménye (mert például a pár egyik tagja ugyan hibátlanul megcsinálta a lépéssort, a másik azonban nem), akkor a program utáni két percben újranézhetik a kérdéses elemeket. Nekik azonban nem áll rendelkezésükre a tévéközvetítés, egyetlen fixen rögzített kamera képeire támaszkodhatnak.

"Mi csak egy szögből látjuk a programokat, nem is lenne igazságos a versenyzőkkel szemben, ha a tévéközvetítés alapján pontoznánk. Mi végig ugyanazon a helyen ülünk, és azt értékeljük, amit onnan látunk, ezért előfordulhatnak apróbb eltérések, ha a tévé valamit közelről, más szögből mutat"

- magyarázta Grinčová.

Így történhetett meg az is, hogy miközben a tévé előtt már mindenki tudta, milyen kínos helyzetbe került a francia jégtáncos, a más részletekre koncentráló technikai panel ezt nem regisztrálta. 
 

Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?