Nem látta a ruhamalőrt a specialista

Gabriella Papadakis
Pjongcsang |

Az olimpiai jégtáncversenyek technikai specialistája a kassai Slavka Grinčová volt, akit a verseny egyik meghatározó pillanatáról kérdeztünk. 

A végül ezüstérmes francia Gabriella Papadakis, Guillaume Cizeron kettős teljesítményére ugyanis nagyon erősen rányomta a bélyegét, hogy rögtön a rövidprogram elején kikapcsolódott Gabriella ruhája, és a program végére kicsit le is csúszott róla, ami miatt félig fedetlenül maradt a melle. 

"Nem is vettem észre, mi történt Papadakis ruhájával, csak a sajtóból szereztünk tudomást róla. Láttam, hogy sok az apró hiba a programban, érezhető volt, hogy valami nem stimmel, de azt gondoltam, a túl nagy izgalom miatt rontanak ennyit. A ruha zöld, arany és testszínű volt, ezért szerintem a csarnokban nem nagyon lehetett látni, hogy félrecsúszott"

- mondta lapunk kérdésére Grinčová. 
 

A technikai panel egy technikai specialistából, annak asszisztenséből és egy kontrollerből áll, ők egy-egy program közben leginkább a versenyzők korcsolyáját, az élek és a lépések tisztaságát figyelik, a specialista a lányt, az asszisztense pedig a fiút. Az emeléseknél, forgásoknál és twizzle-knél az egész testet figyelni kell, mert a testtartás, a kar vagy a fej helyzete is nagyon fontos. A technikai specialista már program közben megnevezi az elemeket és azok nehézségi fokát, s ha valamiben nem egyezik meg a panel véleménye (mert például a pár egyik tagja ugyan hibátlanul megcsinálta a lépéssort, a másik azonban nem), akkor a program utáni két percben újranézhetik a kérdéses elemeket. Nekik azonban nem áll rendelkezésükre a tévéközvetítés, egyetlen fixen rögzített kamera képeire támaszkodhatnak.

"Mi csak egy szögből látjuk a programokat, nem is lenne igazságos a versenyzőkkel szemben, ha a tévéközvetítés alapján pontoznánk. Mi végig ugyanazon a helyen ülünk, és azt értékeljük, amit onnan látunk, ezért előfordulhatnak apróbb eltérések, ha a tévé valamit közelről, más szögből mutat"

- magyarázta Grinčová.

Így történhetett meg az is, hogy miközben a tévé előtt már mindenki tudta, milyen kínos helyzetbe került a francia jégtáncos, a más részletekre koncentráló technikai panel ezt nem regisztrálta. 
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?