Nem érdemeltek vereséget a hazaiak

Komárom. A Duna-parti város sportcsarnokában rendezték a Szlovákia–Csehország előkészületi ökölvívó-mérkőzést, amely közel három órán át szórakoztatta a 2000 nézőt. A teltházas bokszderbit végül a remekül hajrázó vendégek nyerték 12:10 arányban.

Komárom. A Duna-parti város sportcsarnokában rendezték a Szlovákia–Csehország előkészületi ökölvívó-mérkőzést, amely közel három órán át szórakoztatta a 2000 nézőt. A teltházas bokszderbit végül a remekül hajrázó vendégek nyerték 12:10 arányban.

A 17 éves, komáromi Rafael végig határozottabb volt, sokkal többet ütött, mint cseh bajnok ellenfele, ám – nem kis meglepetésre – döntetlenül végződött kettejük összecsapása. Dydi magabiztosan bokszolt, győzelméhez egy pillanatig sem fért kétség. Az atlantai olimpiát is megjárt Baláž viszont várakozáson aluli teljesítményt nyújtott, nehézkesen bunyózott, sokat szabálytalankodott, és váratlan vereséget szenvedett a bátran és lelkesen öklöző Pröschltől. Az est leglátványosabb és legizgalmasabb párharcát a komáromi színekben szereplő érsekújvári Doležaj és az örmény, de már évek óta cseh állampolgár Sahbazjan vívta. A 10 évvel fiatalabb hazai bokszoló minden tekintetben felülmúlta nagy nevű ellenfelét, akire a második menet elején rá is számoltak. A döntetlen érthetően nem tetszett a nézőknek és az önmagát felülmúló Doležajnak, valamint edzőjének, Győrfi Györgynek. A budapesti junior vb-n ezüstérmet kiharcolt Hlavačka ugyan legyőzte Halašt, ám a cseh fiú sokkal jobb volt. Ezt bizonyítja az is, hogy a komáromi közönség ezúttal is füttyel „honorálta” a csokornyakkendősöket. Sárközi András csak az ötperces áramkiesés után kapcsolt rá, s azonnal padlóra küldte Řípát. Sárközi János ugyan sokat ütött, ám többnyire a levegőbe; Blažo az utolsó menetben „felébredt”, és fergeteges hajrájának köszönheti győzelmét. Ekkor már 10:6-ra vezettek a szlovákok! Aztán jött a hideg zuhany. Krajčovič és Kovács ellenfele minden tekintetben jobb volt. A sorsdöntő, utolsó meccs előtt 10:10 volt az állás. A többszörös cseh bajnok Polakovič (321. alkalommal lépett ringbe!) semmivel sem volt jobb, mint tíz évvel fiatalabb ellenfele, a varannói Kokavec, akinek ez volt a 37. tétmeccse. Mindkét bunyós végigtáncolta a négy menetet, sokat szabálytalankodott, s keveset ütött. A pontozók a vendégbokszolót látták jobbnak.

A meccs nagy részében vezető házigazdák nem érdemeltek vereséget, a csehek remek hajrájuknak, na meg a pontozóknak köszönhetik váratlan győzelmüket.

EREDMÉNYEK (elöl a győztes) – 51 kg: Rafael Elemér (SZ)–František Fáber (CS) döntetlen (11:11); 54 kg: Anton Dydi (SZ)–Ladislav Dirda pontozásos győzelem; 57 kg: Josef Pröschl (CS)–Peter Baláž p. gy.; 60 kg: Doležaj Márk (SZ)–Araik Sahbazjan (CS) döntetlen (14:14); 63,5 kg: Pavol Hlavačka (SZ)–Martin Halaš p. gy.; Sárközi András (SZ)–Martin Řípa döntő fölény a 4. menetben; 67 kg: Štěpán Horváth (CS)–Sárközi János p. gy.; 71 kg: Róbert Blažo (SZ)–Petr Novotný p. gy.; 75 kg: Tomáš Adámek (CS)–Peter Krajčovič p. gy.; 81 kg: Adam Hubinger (CS)–Kovács Tamás d. f. a 2. menetben; +81 kg: Pavol Polakovič (CS)–Radoslav Kokavec p. gy.

VÉLEMÉNYEK – Dušan Bučko, a szlovák válogatott vezetőedzője: „Egy kicsit bosszant a vereség, mert Rafaelnek és Doležajnak is nyernie kellett volna, de hát a bírók, sajnos, másként látták.” Elenko Szavov, a csehek bolgár edzője: „Szerencsés győzelmet arattunk, egyesek formán kívül bokszoltak. Főleg Sahbazjantól és Polakovičtól vártam többet.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?