„Nem áll mellettük a nemzet...”

Budapest. Eva Maria Barki a magyar sportolók elleni provokációnak tartja, hogy a diszkoszvető Fazekas Róbertet és a kalapácsvető Annus Adriánt doppingvétség miatt megfosztották athéni olimpiai aranyérmétől.

Budapest. Eva Maria Barki a magyar sportolók elleni provokációnak tartja, hogy a diszkoszvető Fazekas Róbertet és a kalapácsvető Annus Adriánt doppingvétség miatt megfosztották athéni olimpiai aranyérmétől. A két atléta ügyvédje a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőinek felelősségét is felvetette, szerinte Schmitt Pál MOB-elnöknek nem volt felhatalmazása, hogy Annust képviselje az athéni fegyelmi tárgyaláson. A Bécsben élő magyar ügyvédnő kedden jelentős érdeklődéstől övezett, több külföldi, főleg japán újságíró előtt tartott sajtótájékoztatón ismertette a két ügy fejleményeit. Előrebocsátotta: sok dezinformáció látott napvilágot az ügyben, hangulatkeltést is tapasztal a két sportoló ellen, mintha a sajtó nem hinne ártatlanságukban, úgy érzi, nem áll mellettük a nemzet. Annus és Fazekas is jelen volt az eseményen, de csak ritkán szólaltak meg.

Barki úgy véli: Fazekas esetében azt kellett volna vizsgálni, hogy miért nem tudott elégséges mintát adni, az előírt 75 helyett csak 25 millilitert. Szerinte a szabályok kimondják: az elégtelen mintaadás csak akkor minősül vétségnek, ha „komoly indok nélkül” történik. Hozzátette: nagyon csodálkozik, hogy a magyar illetékesek nem tettek panaszt az „embertelen bánásmód” ellen, hiszen az ellenőrök „undorító módon” bántak Fazekassal.

„Orvosi szakvélemények támasztják alá, hogy ilyen különleges stresszhelyzetben természetes, ha valaki nem tud vizeletet adni. Az is probléma, hogy az athéni fegyelmi tárgyaláson nem állt rendelkezésre erről orvosi szakvélemény” – mondta Barki, aki szerint nem vizsgálták meg a leadott 25 millilitert, ebből is látszik, hogy hadjárat folyt a két sportoló ellen.

„A fegyelmi tárgyaláson is jelen kellett volna lennie egy ügyvédnek, aki védi a versenyzőket, akkor nem született volna a kizárásukról határozat!” – jelentette ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?